NaslovnicaVijestiALISSON BECKER PRIZNAO: Samo ta dva golmana su bolja od mene u...

ALISSON BECKER PRIZNAO: Samo ta dva golmana su bolja od mene u ovom trenutku!

Liverpoolovi navijaći su bili presretni kada je njihov klub doveo jednog od najboljih golmana na svijetu u ovom trenutku, Alissona Beckera iz Rome.

Alisson smatra da je treći najbolji golman

Brazilski reprezentativac je ‘Redse’ koštao nevjerovatnih 62 miliona eura, ali nakon svega što su prošli sa Lorisom Kariusom prošle sezone, ta cifra im po svemu sudeći nije bila ni toliko bitna. Njihov trener Jurgen Klopp sjajno je sproveo svoj plan pojačavanja defanzivne linije u posljednjih nekoliko sezona, a prije Alissona stigli su Virgil van Dijk i Andrew Robertson, koji se također trenutno svrstavaju među najbolje na svojim pozicijama.

Alisson se vrlo brzo prilagodio na način igre u Premier ligi, te na život u Engleskoj. Iako je i sam svjestan da je trenutno u samom vrhu kada su u pitanju golmani, on priznao kako postoje dva golmana koja su u ovom trenutku bolja od njega.

U intervjuu za Goal on je rekao: “Sviđa mi se Jan Oblak, on je golman kojeg pomno pratim, kao i Marc-Andre Ter Stegen, obojica su sjajni. Postoje i drugi, ali u ovom trenutku, njih dvojica pokazuju više od svih ostalih. Tehnički su na jako visokom nivou, imaju visok nivo koncentracije, podižu razinu konkurencije među nama golmanima. To je zdrava konkurencija i vidjet ćemo tko će od nas biti najbolji na kraju godine.”

On je također dodao kako su mu idoli dok je odrastao bili legendarni Taffarel i Buffon, čije nastupe je često gledao: “Uvijek sam volio gledati druge golmane, gledati njihov stil branjenja, njihove snage i nedostatke, kako bih naučio nešto novo i napredovao.”

“Od svog djetinjstva, uvijek sam gledao Taffarela. On je idol svima u Brazilu zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu 1994. godine, kada smo pobijedili nakon penala. Na svjetskom prvenstvu 1998. godine u polufinalu je također obranio penal. Imao je tehnički kvalitet, savršeno pozicioniranje, i zbog toga me inspirirao. Pored njega, inspirirao me i Gianluigi Buffon. On je za mene jedan od najboljih golmana u povijesti nogometa, ako ne i najbolji.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!