NaslovnicaVijestiAlisson otkrio kako je doživio Kariusove greške u finalu protiv Reala

Alisson otkrio kako je doživio Kariusove greške u finalu protiv Reala

Kariusove greške u finalu protiv Reala prošle godine koštale su Redse naslova prvaka Europe, ali sadašnja ‘jedinica’ Liverpoola Alisson Becker, ne vidi njemačkog golmana kao isključivog krivca za bolni poraz prije godinu dana (3:1).

Ekipa Jurgena Kloppa drugu godinu zaredom boriće se za titulu u najjačem europskom klupskom natjecanju. Redsi će se u subotu od 21.00h susresti sa Tottenhamom u Madridu. Prošle sezone, Liverpool je u Kijevu izgubio od Real Madrida sa 3:1, poslije katastrofalnih grešaka Lorisa Kariusa na golu.

“Bilo mi ga je žao. Svi znamo kakav je osjećaj kada napravite grešku u tako važnom momentu. To je nešto što vas onda prati cijelu karijeru”, kazao je Alisson. “Ali bitno je da u životu uvijek imate priliku da se ispravite. Zato ja ne dozvoljavam da me porazi previše bole, ali ni da previše slavim pobjede”.

Alisson je tokom ljeta stigao na Anfield iz Rome za 62.5 miliona eura, što je u tom trenutku bio svjetski rekord za transfer golmana, koji je nedugo nakon toga oborio Kepa Arrizabalaga (80 miliona). Upitan da li osjeća pritisak zbog svega što se desilo prošle sezone, Brazilac je odgovorio:

“Ne može sve da se stavi na teret jednog čovjeka. U timu je 11 igrača. Kada tim pobijedi, svi pobjeđujemo. Kada ekipa izgubi, svi gubimo. Nije Karius poražen od Real Madrida, Liverpool je. Uradićemo sve da sada ishod bude drugačiji”, kazao je Alisson.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!