NaslovnicaVijestiMassimiliano Allegri: Samo ne protiv njih u četvrtfinalu!

Massimiliano Allegri: Samo ne protiv njih u četvrtfinalu!

Juventus je velikom pobjedom i preokretom protiv Tottenhama na Wembleyu stigao do četvrtfinala LP, a Allegri ima samo jednu želju – da ne naleti na ovaj tim u četvrtfinalu!

Italijanski prvak stigao je u London nakon remija u Torinu 2:2 i znao je da mora pobijediti. No, nije srljao Juventus. Čak je uspio i da prvi primi gol. Bianconerima, međutim, to nije smetalo da pobijede i izbore mjesto među osam najboljih timova najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja

Tottenham je već na startu zaprijetio i to preko Heung-min Sona, koji je šutirao u 3. minuti, no Buffon je odbranio, da bi Harry Kane u 13. minuti šutirao pored gola.

[su_watch_live_football]

Inicijativa se domaćinu isplatila u 39. minuti. Ali je šutirao, odbrana Juventusa odbila loptu, ona odlazi do Tripiera, koji pronalazi Sona, a ovaj pogađa mrežu Buffona.

Djelovao je Juve nemoćno, ali je u 60. minuti Allegri umjesto Benatije i Matuidija na teren poslao Asamoaha i Lichsteinera i promijenio formaciju, a to se isplatio četiri minute kasnije.

NEVJEROVATNO: Evo što Antonio Conte treba prestati raditi ili bi mogao dobiti otkaz

Chiellini emotivno o Davideu Astoriju nakon prolaska u četvrtfinale

Higuain je na asistenciju Khedire pogodio za 1:1. U 67. minuti Argentinac je asistirao svom sunarodnjaku Dybali, koji pogađa za konačnih 2:1 u korist Juvea.

Iako je njegov Juventus prošle sezone na putu prema finalu Lige prvaka izbacio Barcelonu, Massimiliano Allegri nikako ne želi da Stara Dama ponovno dobije istog protivnika u četvrtfinalu.

Juventus je velikom pobjedom na Wembleyu u utorak protiv Tottenhama prošao u četvrtfinale, a na pitanje koji protivnik bi mu najviše odgovarao, Allegri je odgovorio:

“Jedini tim s kojim ne bih volio igrati je… Barcelona! Jer svake godine je isto: Barcelona, Barcelona, Barcelona… dosta više”, rekao je Allegri uz smijeh. Juventus je igrao s Barcom i u finalu LP 2015. godine.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!