NaslovnicaVijestiAllegri otkrio zanimljivu anegdotu o Ibrahimoviću: "Kada smo zajedno bili u AC...

Allegri otkrio zanimljivu anegdotu o Ibrahimoviću: “Kada smo zajedno bili u AC Milanu, Ibrahimović je…”

Zlatan Ibrahimović bila je velika zvijezda sezone u kojoj je AC Milan posljednji put osvojio naslov talijanskog prvaka, međutim, prema riječima tadašnjeg trenera u Milanu, Ibrakadabra je bio obično lošeg raspoloženja.

U AC Milanu Zlatan Ibrahimović proveo je uspješno razdoblje u karijeri u kojem se najveći uspjeh može smatrati osvojeni Scudetto, koji je s Rossonerima osvojio u sezoni 2010/11. To je bio posljednji naslov neke ekipe prije duge dominacije Juventusa, koja traje i dan danas, a bivši trener Ibrahimovića u Milanu Max Allegri otkrio je u dugom intervjuu za Gazzetto dello Sport da Ibrahimović nije bio zadovoljan u Milanu te da je bio vrlo nervozan, gotovo uvijek.

Transfer glasine: Atletico dovodi vrhunskog napadača, Allegri na putu za Englesku, Matić se seli u Italiju

“U Milanu se Ibrahimović cijelo vrijeme ljutio i nervirao jer ostali nisu znali igrati na tako visokom nivou kao on. Dvije godine sam mu morao objašnjavati da ostali ne igraju tako dobro kako igra on a upravo to je Ibra vrlo teško razumio”, rekao je Allegri.

Ibrahimović je u zatim u svojoj drugoj sezoni u Milanu osvojio titulu najboljeg strijelca lige, a Milan je na kraju zaostao za Juventusom u borbi za titulu za svega četiri boda. Po završetku druge sezone preselio se u Paris Saint Germain s Thiagom Silvom, a upravo ta dva transfera se često dovode u vezu s početkom velike “milanske krize” koja još uvijek rraje i kojoj se ne nazire kraj.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!