NaslovnicaVijestiAllegri vjeruje u čudo u uzvratu protiv Atletica

Allegri vjeruje u čudo u uzvratu protiv Atletica

Massimiliano Allegri vjeruje u čudo u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Atletica, uprkos porazu od 2:0 u prvom susretu na Wanda Metropolitanu.

Trener nogometaša Juventusa Massimiliano Allegri rekao je da njegova ekipa poraz od Atletico Madrida mora da shvati kao priliku da “uradi nešto izvanredno”.

“Igrači su mirni, imali su trening i sada se svi moramo potruditi da ono što se dogodilo u Madridu pretvorimo u priliku da uradimo nešto izvanredno. Imamo 20 dana da se pripremimo za revanš protiv Atletica, imamo puno entuzijazma i to će sigurno biti divno veče. Ne znam da li ćemo uspjeti da prođemo u sledeću rundu, ali moramo učiniti sve da se to desi” rekao je Allegri za klupsku web-stranicu.

Juventus je u prvom duelu osmine finala Lige prvaka izgubio u Madridu sa 2:0. Revanš susret na programu je 12. marta.

Allegri je dodao da je Atletico sjajan tim, ali da će njegovi igrači sigurno biti spremni.

– Atletico Madrid je jak tim, u poslednjih devet godina tri puta su osvojili Ligu Europe i igrali dva finala Lige prvaka. U revanš utakmici moramo da budemo mnogo bolji nego u prvoj, ali jedno je sigurno: bićemo spremni 12. marta”, rekao je Allegri.

Pre utakmice u osmini finala Lige prvaka, italijanski klub sutra prvo očekuje utakmica protiv Bologne, u 25. kolu Serie A.

Italijanski stručnjak dodao je da još nije siguran u kom će sastavu igrati njegova ekipa.

“Da bismo došli do bolje igre, moramo dobro da odigramo u naredne tri ligaške utakmice, počevši od sutra. Mattia Perin će biti na golu, Joao Cancelo će igrati od prvog minuta, ali tek moram da procijenim da li će Giorgio Chiellini igrati ili ću ga odmoriti. Miralem Pjanić nije dobro, a nadam se da će se Doglas Costa vratiti i igraće kada bude u dobrom stanju” kazao je Allegri.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!