NaslovnicaVijestiAllegri za italijanske medije otkrio o čemu je razgovarao sa Gallianijem nakon...

Allegri za italijanske medije otkrio o čemu je razgovarao sa Gallianijem nakon utakmice

Trener Juvnetusa, Massimilano Allegri pohvalio je nastup Gianluigija Buffona na jučerašnjoj utakmici protiv Milana koju je Juventus dobio sa 2-1 i tako održali svoju prednost na vrhu tabele.

Massimiliano+Allegri+AC+Milan+v+Juventus+FC+xbkE0OZhpI6l (640 x 400)

Gianluigi Buffon jučer je spriječio Milan svojim sjajnim odbranama da dođu do prve pobjede nakon šest utakmica. Milan je poveo u 18. minut golom Alexa na asistenciju Marija Balotellija. Devet minuta kasnije, hrvatski igrač Mario Mandžukić poravnava rezultat na 1-1.

Pobjedonosni gol za Juventus postigao je Paul Pogba na sredini drugog poluvremena nakon kornera Claudija Marchisija.

Govoreći za medije nakon pobjede nad Milanom, Massimiliano Allegri pohvalio je performans duggodišnjeg golmana ‘Stare dame’ Gianluigija Buffona.

“Moram da pohvalim igrače Milana za borbu u ovoj utakmici, nisu imali dovoljno sreće. Odlični Buffon ih je koštao pobjede.”, rekao je Allegri.

“Ne mogu da ne pohvalim i svoje igrače. Napravili smo još jedan korak ka tituli. Kako je vrijeme odmicalo, mi smo igrali bolje i utakmicu priveli kraju bez rizika. Mada, mogli smo igrati bolje u nekim trenucima. Bio je težak meč jer nikada nije lako igrati na San Siru. Milan ima dobre igrače.

Massimilano Allegri, nakon utakmice imao je priliku da razgovara sa Adrianom Gallianijem, vlasnikom Milana, te je za italijanske medije otkrio o čemu su pričali.

“Rekao sam mu da imaju mogućnost osvajanja Kupa Italije, kao i mi. Isto tako, mogu se kvalifikovati i u Ligu Europe. Nije lako izgraditi novu ekipu, ali mislim da Milan ima priliku da ponovo bude među prva tri mjesta u Italiji. Imao sam priliku voditi Milan tri i pol divne godine i zadržao sam odličan odnos sa predsjednikom i Gallianijem.”, završio je Allegri.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

U Seriji A ima još šest kola do kraja sezona, a Juventus ima prednost od šest bodova u odnosu na drugoplasirani Napoli koji i dalje sanja o tituli. Milan je na šestom mjestu sa 49 bodova, sedam manje od Fiorentine koja se nalazi na mjestu iznad.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!