NaslovnicaVijestiAlvaro Morata otkrio glavni problem zbog kojeg je u lošoj formi

Alvaro Morata otkrio glavni problem zbog kojeg je u lošoj formi

Nakon samo jedne pobjede iz posljednjih pet utakmica u Premier ligi, Chelsea je polako počeo posustajati u borbi za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka.

Morata pričao o svojoj formi

‘Plavci’ su trenutno peti na tabeli, te imaju čak deset bodova manje od Tottenham Hotspura, a do kraja sezone je preostalo još samo šest utakmica.

Jedan od glavnih razloga takve forme londonskog kluba su problemi u vrhu napada, s obzirom da napadači ne postižu golove, iako ostatak tima kreira veliki broj prilika iz utakmice u utakmicu.

Naravno, prvi na udaru kritičara su Alvaro Morata i Olivier Giroud, a u koliko lošoj formi su govori i podatak da su postgli samo tri gola u 15 nastupa od početka ove godine. Morata je imao sjajan početak sezone postigavši sedam golova u svojih prvih osam nastupa u dresu tima sa Stamford Bridgea, u koji je stigao prošlog ljeta iz Real Madrida za čak 66 miliona eura, postavši tako najskuplje pojačanje kluba svih vremena.

Ipak, u posljednje vrijeme je u razočaravajućoj formi, a prema njegovom mišljenju, glavni problem je povreda leđa, koju je pretrpio krajem prošle godine.

“Sve je bilo dobro dok se nisu pojavili problemi sa leđima”, rekao je španjolski reprezentativac za Daily Mail, te nastavio: “Igrao sam u bolovima, a bilo bi vjerovatno bolje da nisam igrao. Međutim, želio sam igrati sa suigračima, za klub i navijače. Sada je to prošlost. Moja prva godina mogla je biti bolja, ali još uvijek je ostalo utakmica do kraja i imamo priliku osvojiti FA Kup.”

[su_premierleague]

Osvajanje tog trofeja će im zasigurno biti prioritet, a u polufinalu ih očekuje susret sa Southamptonom, dok će u slučaju prolaska dalje u finalu igrati protiv Manchester Uniteda ili Tottenham Hotspura. Čak i ukoliko uspiju osvojiti to takmičenje, Moratin suigrač Willian mišljenja je kako im to neće nadoknaditi lošu sezonu.

On je rekao: “Ova sezona je bila teška jer smo izgubili puno bodova, posebno na domaćem terenu. Zbog toga smo trenutno u ovoj poziciji. Mi smo Chelsea, uvijek želimo osvajati trofeje. Mislim da je naš cilj bio završiti u top četiri, a trenutno smo peti. Jedini trofej koji možemo osvojiti je FA Kup, tako da idemo po njega. Sljedeće sezone ćemo se vratiti jači.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!