NaslovnicaVijestiAlvaro Morata: Zbog njega sam došao u Chelsea

Alvaro Morata: Zbog njega sam došao u Chelsea

Novo pojačanje Chelseaja Alvaro Morata otkrio je da nije mogao odbiti priliku da radi sa Antonijom Conteom i da je zbog toga odabrao klub iz Londona za nastavak karijere.

Alvaro Morata odabrao Chelsea zbog Antonija Contea

Donedavni napadač Real Madrida, koji je postigao 20 golova u svim takmičenjima prošle sezone, dolazi na Stamford Bridge za cifru od oko 70 miliona eura.

On je danas stigao u London kako bi prošao ljekarski pregled u novom klubu, a na aerodromu Heathrow u izjavi za Sky Sports je otkrio zašto je odabrao Chelsea.

“Zato što je to najbolji klub. Antonio Conte je jedan od najboljih trenera na svijetu i jako sam sretan što ću raditi s njim.”

Većinu ljeta španjolski napadač se povezivao sa prelaskom u velikog Chelseajevog rivala Manchester United, ali on je ipak potvrdio da nije znao ništa o interesu ‘Crvenih vragova’.

“Ne znam, najvažnija stvar je da sam konačno stigao ovdje. Preostao je samo ljekarski pregled i onda će sve biti ok. Ovo je jedna od najboljih liga na svijetu i presretan sam što sam ovdje. Već sam razgovarao sa Azpilicuetom i on mi je rekao da je situacija u klubu dobra.”

Ovim transferom, koji bi trebao biti potvrđen danas, završava se jedna od najvećih transfer saga ovog ljeta, a 24-godišnjak konačno napušta Real Madrid u kojem je pod vodstvom Zidanea kroz cijelu prošlu sezonu bio druga opcija iza Karima Benzeme.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[su_cashout]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!