NaslovnicaVijestiAnaliza uzvratnih mečeva Lige prvaka: Ko i zašto ide u četvrtfinale?!

Analiza uzvratnih mečeva Lige prvaka: Ko i zašto ide u četvrtfinale?!

Za dva dana dobit ćemo imena prva četiri četvrtifnalista ovogidšnjeg izdanja Lige prvaka. Pred nama su vrlo zanimljivi mečevi a bez obzira na veliku prdnost određenih ekipa, povijst nas je učila da još uvijek ništa nije gotovo.

BORUSSIA DORTMUND : TOTTENHAM (0:3)

Zašto Dortmund?
Tottenham nije dobio niti jednu utakmicu nakon velike pobjede nad Borussiom. Štoviše, oni su pretrpjeli dva poraza i remizirali protiv Arsenala. Zato Borussia, koja također nije u najboljoj formi (jedna pobjeda u posljednjih sedam utakmica u svim natjecanjima) mora krenuti u napad od prve minute i tražiti pogodak. Ukoliko u ranoj fazi postignu gol, mogli bi poljuljati samopouzdanje Tottenhama. Dortmund u grupnoj fazi nije dobio niti jedan gol u tri domaće utakmice.

Zašto Tottenham?
Tottenham ima značajnu prednost i Borussia mora postići tri gola i ne primiti ni jedan kako bi ih sustigli. U 2019. godini ni jedan protivnik nije postigao tri gola ekipi Tottenhama. Budući da je glavni adut ekipe Mauricia Pochettina napad, u usporedbi s prvom utakmicom, argentinski trener će također na rapsolaganju imati najboljeg strijelca Harry Kanea.

Prognoza:
Tottenham je učinio više nego dovoljno u prvoj utakmici. Borussia u Europi nikada nije “okrenula” toliko zaostatak. Londončani bi trebali proći dalje.

REAL MADRID: AJAX (2:1)

Zašto Real?
Real ima bolji igrački kadar i tradiciju. Istovremeno, poraženi su u posljednja dva El Clasica. ispali su iz kupa a u La Ligi za Barcelonom sada zaostaju 12 bodova. Senzacionalno ispadanje iz Lige prvaka protiv ekipe poput Ajaxa izazvao bi potres u glavnom gradu Španjolske.

Zašto Ajax?
Ajax je rasterećena, mlada momčad koja igra bez poštovanja prema protivniku. Tako su Nizozemci na prvoj utakmici vidjeli da mogu igrati sa Realom. Čak šta više: vidjeli su da ga mogu čak i nadigrati. Madriđani imaju puno problema ove sezone na domaćem terenu, a to bi mogli iskoristiti opušteni gosti. Ako Ajax pogodi prvi na Bernabeu, imat ćemo ludu utakmicu.

Prognoza:
2:1 u gostima je iznimna prednost. Čak i ako je Real mentalo uzdrman zbog posljednjih rezultata, opća mobilizacija u Madridu trebala bi biti dovoljna za prolaz dalje.

PSG: MANCHESTER UNITED (2:0)

Zašto PSG?
Visoka prednost u prvoj utakmici, osam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima i forma Kyliana Mbappea, koji je postigao šest golova u posljednjih pet utakmica. Povrh toga, u korist francuskih prvaka, ide i rezultat iz prve utakmice, gdje je PSG na Old Traffordu bio znatno bolji i uvjerljiviji. Njemački trener Thomes Tuchl će oprezno ući u susret te ništa neće prepustiti slučaju bez obzira na veliku prednost.

Zašto Man Utd?
U ovom trenutku Ole Gunnar Solskjaer je glavni adut Uniteda. U svom razdoblju na klupi, domaći poraz od Parižana je jedina crna točka. Pod vodstvom norveškog trenera, United je vrlo uspješan u velikim utakmicama, pobjedili su Tottenham, Arsenal i Chelsea kući, te u teškim okolnostima osvojio bod protiv Liverpoola. Ugrožavanje prolaska Paris St. Germaina će biti najveći izazov za ekipu Uniteda, ali vodeći gol u francuskoj prijestolnici mogao bi dati gostujućem timu krila.

Prognoza:
PSG je izgubio samo dvije od posljednjih 50 domaćih europskih utakmica. U sezoni 2014/15 sa 3:1 slavila je Barcelona, ​​a u prethprošlojodnoj sezoni Real Madrid sa 2:1. Oba rezultata bila bi nedovoljna za United u srijedu. Teško je očekivati ​​bilo što drugo osim sigurnog prolaza francuskog diva.

potvrda da će Solskjaer ostati na klupi Uniteda

PORTO : ROMA (1:2)

Zašto Porto?
Portu je potreban jedan pogodak za prolazak. Posljednji put na domaćem stadionu u službenoj utakmici nisu postigli pogodak tijekom prošlogodišnje katastrofe u osmini finala protiv Liverpoola (0:5). U domaćim utakmicama u Ligi prvaka, poraz od Liverpoola jedini je na posljednjih šest utakmica, Porto je slavio u svih ostalih pet domaćih susreta.

Zašto Roma?
Roma će tražiti inspiraciju u pobjedi Benfice u subotu na stadionu Dragao, te će na sličan način pokušati uzdrmati Porto. Roma u ovaj susret ulazi uzdrmana nakon poraza u derbiju od Lazia 3:0 a prije tog meča, Roma je postigla barem jedan gol u 11 uzastopnih utakmica. Potraga za pogodkom u Portugalu zasigurno će biti glavni zadatak Rome, jer obrana minimalne prednosti može značiti nogometno samoubojstvo.

Prognoza:
Ovo je najnepredvidljiviji par ovog tjedna. Sve će ovisiti o tome koji će od dva potpuno različita lica ovaj put pokazata Roma. I u ovoj sezoni, Roma je nekonstantna ekipa, a motivacija Porta za prvi plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon sezone 2014/15 mogla bi biti presudna.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!