NaslovnicaVijestiAnaliza ždrijeba četvrtine finala Lige prvaka!

Analiza ždrijeba četvrtine finala Lige prvaka!

Andriy Mykolayovych Shevchenko izvlačio je kuglice u ždrijebu četvrtine finala Lige prvaka. Ukrajina, odnosno glavni grad Kijev, domaćin je finala Lige prvaka, a na putu finala osam najboljih timova prvo mora odmjeriti snage u četvrtfinalu, a zatim i u polufinalu najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Shevchenko je tako prvi par izvukao Barcelonu i AS Romu, a zatim Real – Juve, Sevilla – Bayern i na kraju City – Liverpool. Sada je sigurno – u polufinalu Lige prvaka imat ćemo jednu momčad iz Engleske, a za druga tri mjesta borit će se 3 španjolska kluba, 2 talijanska i 1 njemački.

FC Barcelona – AS Roma

Barcelona i Roma u ovom su stoljeću čak 5 puta igrali međusobno. Četiri utakmice bile su službene i sve četiri bile su u grupnoj fazi Lige prvaka. Barcelona je slavila u dvije utakmice, jednu je slavila Roma te je bio jedan remi. Zadnja međusobna utakmica u Ligi prvaka završila je 6-1 za Barcelonu. Bilo je to 2015. godine kada je Džeko u zadnjoj minuti zaio počasni pogodak za momčad iz Rima.

Prema transfermarktu Barcelona je najskuplja momčad u preostalom dijelu Lige prvaka i bez Coutinha vrijede 867 milijuna eura, dok je Roma druga najjeftinija momčad, a njihova se vrijednost procjenjuje na 344,4 milijuna eura. Treba još napomenuti kako je put do polufinala Roma prošla u teškoj skupini sa Atletico Madridom i Chelseajem, a u osmini finala protiv Shakthara, dok je Barcelona u skupini imala Juventus, a u osmini finala Chelseaja.

[su_bet365_app]

Juventus – Real Madrid CF

Prošlogodišnji finalisti Lige prvaka i polufinalisti iz sezone 2014/15 sada su se našli u četvrtfinalu Lige prvaka. Baš kao što je prošle sezone Barcelona u četvrtfinalu osvetila Barceloni za poraz u finalu Lige prvaka, sada će u istoj fazi isto pokušati sa Real Madridom. U zadnjem međusobnom susretu Real Madrid svladao je Juventusa 4-1, ali kroz povijest ‘Stara dama’ ima više pobjeda u međusobnim omjerima.

Prema transfermarktu Juventusova momčad vrijedna je 564,3 milijuna eura, a Realova skoro 200 milijuna eura više – čak 858 milijuna eura. Real Madrid je u svom pohodu na treću uzastopnu Ligu prvaka u skupini prošao kraj Tottenhama i Dortmunda, a u osmini finala slavio je protiv PSG-a, s druge strane ‘Stara dama’ u skupini je igrala protiv Barcelone, a u osmini finala protiv Tottenhama.

Sevilla – Bayern Munchen

Možda i najveće iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka je upravo Sevilla. Nemaju velikog iskustva u knock-out fazi Lige prvaka, ali momčad iz Seville igra atraktivan nogomet i zasluženo su slavili u osmini finala protiv Manchester Uniteda. S druge strane, momčad Juppa Heynckesa pomazio je ždrijeb. U osmini finala prvo su dobili Besiktas, a sada Sevillu. Čini se kao grupna faza Europa lige, ali to je Bayernov put do polufinala Lige prvaka.

Momčad Bayerna prema transfermarktu 642,5 milijuna eura, dok je momčad iz Seville vrijedna 272 milijuna eura.

[su_champions_league]

Manchester City – Liverpool

Zadnji par su dva kluba iz Engleske. Pep Guardiola protiv Kloppa. Otkako igraju jedan protiv drugog u Engleskoj dva je puta slavio Liverpool, jednom City te je bio jedan remi. Zadnja utakmica završila je 4-3 za Liverpool iako je momčad Jurgena Kloppa na terenu ‘pregazila’ Guardiolu. Bilo je 4-1, ali se u zadnjim minutama City skoro pa vratio. Predzadnja utakmica ove dvije momčadi završila je 5-0 za Guardiolinu momčad. To samo govori kako u ovom dvoboju možemo očekivati svašta.

Momčad Pepa Guardiola prema transfermarktu vrijedi 792 milijuna eura, a momčad Jurgena Kloppa 548 milijuna eura. Liverpool je u skupini imao Sevillu, a u osmini finala Porto, dok je City u skupini imao Napoli i Shakhtar, a u osmini finala Basel.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

 

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!