NaslovnicaVijestiANCELOTTI PRIZNAO: Dobio otkaz u Real Madridu zbog svađe s jednom od...

ANCELOTTI PRIZNAO: Dobio otkaz u Real Madridu zbog svađe s jednom od najvećih zvijezda!

Carlo Ancelotti je na klupi Real Madrida proveo samo dvije sezone, ali imao je veliki utjecaj na sve ono što je klub ostvario čak i nakon njegovog odlaska. Los Blancosi su pod njegovim vdostvom osvojili ‘La Decimu’ 2014. godine, odnosno po deseti put u povijesti postali prvaci Europe.

Ancelotti zbog Balea dobio otkaz u Real Madridu

Stvorio je šampionsku ekipu, te mnogo olakšao posao svom nasljedniku Zinedineu Zidaneu, koji je nakon njega osvojio čak tri uzastopne Lige prvaka. Zanimljivo je kako ‘kraljevi’ do te titule iz 2014. najelitnije europsko klupsko nogometno takmičenje nisu osvojili više od deset godina.

Unatoč tom podvigu, talijanski stručnjak je dobio otkaz samo 12 mjeseci kasnije, odnosno u maju 2015. godine. U to vrijeme, predsjednik kluba Florentino Perez je potvrdio kako je uprava donijela ‘vrlo tešku odluku’ da razriješi Ancelottija njegovih dužnosti, izjavivši kako im je ‘potreban novi impuls kako bi nastavili osvajati trofeje’.

Ipak, ta odluka nije toliko iznenadila navijače i igrače, s obzirom da u toj Ancelottijevoj drugoj sezoni nisu osvojili niti jedan bitniji trofej. Međutim, kako je on i sam danas priznao, loši rezultati nisu bili jedina stvar zbog koje mu je uručen otkaz. Naime, trenutni trener Napolija je izjavio kako su nesuglasice sa Garethom Baleom zbog njegovog ‘egoističnog stava’ utjecale na njegov odnos sa predsjednikom, koji se naglo pogoršao.

Rekao je: “Altruizam u ekipi je važan, jer ako postoji nešto što me izluđuje, to su ljudi koji su egoistični tokom utakmica. Takvi trenuci u kojima igrač treba dodati loptu, a to ne uradi, platio sam za to u svojoj karijeri.”

Zatim je objasnio kako je izvođenje Balea iz igre na jednoj od utakmica izazvalo pravi haos u klubu: “Razlog zbog kojeg je nastala svađa sa Florentinom Perezom je izvođenje Balea iz igre protiv Valencije. Trebao je u jednoj situaciji dodati loptu Benzemi, koji bi postigao gol, ali umjesto toga je pucao. Izvadio sam ga iz igre, i nastao je haos. Možda je pretjerani altruizam također loša stvar za napadače, jer im treba malo egoizma, ali ne pretjerano.”

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!