NaslovnicaVijestiAncelotti: "Želim vam sve najbolje, ali ovo je pravi korak za mene"

Ancelotti: “Želim vam sve najbolje, ali ovo je pravi korak za mene”

Carlo Ancelotti se u svojoj prvoj izjavi nakon povratka u Real Madrid zahvalio Evertonu, ali je također rekao da odlazi u klub koji je oduvijek u njegovom srcu.

Zvanične stranice Real Madrida su jučer potvrdile da je Ancelotti potpisao trogodišnji ugovor, te da će se javnosti obratiti na konferenciji za novinare u srijedu. Carlo će zamijeniti Zidanea koji je bio nezadovoljan sa podrškom kluba i na kraju je donio odluku da napušta Los Blancose.

Talijanski trener je preuzeo Everton još 2019. godine, a protekle sezone su završili na desetoj poziciji.

“Imam veliko poštovanje prema svima u Evertonu i nadam se da mogu ostvariti uzbudljive mogućnosti koje su pred njima. Ukazala mi se iznenadna prilika i ja smatram da je ovo pravi korak za mene. Zahvalio bi se Evertonu, igračima i navijačima što su mi dali priliku da vodim ovaj fantastičan klub. Odlučio sam otići, jer imam izazov sa Realom, momčadi koja mi je uvijek bila u srcu. Klubu i navijačima želim sve najbolje,” poručio je Ancelotti.

Carlo je Reala vodio od 2013. do 2015. godine, a sa njima je osvojio Kup kralja, Ligu prvkaa, Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!