NaslovnicaVijestiAndrea Belotti priznao: Napustit ću Torino ako se ispuni jedan uslov!

Andrea Belotti priznao: Napustit ću Torino ako se ispuni jedan uslov!

Napadač Torina i talijanski reprezentativac Andrea Belotti priznao je kako je zainteresovan za prelazak u redove nekog od europskih velikana, ali i dodao kako će to učiniti samo ako će imati zagarantovano mjesto u početnih 11.

Belotti odlazi iz Torina

S njegovim dovođenjem u prošlosti su se povezivali Manchester United i Chelsea, a AC Milan je čak i slao ponude za njega prošlog ljeta, koje su čelnici Torina odbili.

Iako se i dalje smatra jednim od najboljih mladih igrača na svojoj poziciji, on ove sezone ne igra tako dobro kao prošle, kada je postigao 26 golova u Seriji A. Trenutno je postigao tek šest golova u 22 ligaška nastupa, te još tri gola u tri nastupa u Kupu Italije. 24-godišnjak je u intervjuu za talijanske medije rekao kako neće preći u neki veći klub ako mu ne obećaju redovnu minutažu.

“Mnogi mi govore kako trebam napustiti Torino i preći u veći klub. Međutim, napustit ću klub i preći u veći samo ako postoji mogućnost da budem starter. Ne želim sjediti na klupi. Sada se osjećam dobro nakon oporavka od dvije povrede koje su utjecale na moju sezonu. Još uvijek je dosta utakmica preostalo i želim pomoći Torinu.”

[su_no1forfootball]

Belotti je također komentarisao i stanje u reprezentaciji Italije, s kojom se nije uspio kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo. Azzurri se trenutno pripremaju za prijateljsku utakmicu protiv Engleske, nakon što su prije nekoliko dana poraženi protiv Argentine rezultatom 2-0.

“Želimo dokazati da smo još uvijek sjajan tim, ali za to je potrebno puno vremena i truda. Di Biagio (privremeni izbornik) je s nama tjedan dana”, rekao je Andrea, te dodao kako više ne razgovara sa bivšim izbornikom Gian Pierom Venturom, kojeg mnogi smatraju glavnim krivcem za neodlazak na Svjetsko prvenstvo: “Više ne razgovaram s njim. Poraz protiv Švedske bio je bolan.”

On je za Italiju debitovao na prijateljskoj utakmici protiv Francuske u septembru 2016. godine, kada je ušao sa klupe, a njegov tim je poražen rezultatom 3-1, dok je prvi gol postigao 9. oktobra iste godine protiv Makedonije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!