NaslovnicaVijestiAndrea Pirlo poručio čelnicima Juventusa da dovedu jednu od najvećih zvijezda Arsenala!

Andrea Pirlo poručio čelnicima Juventusa da dovedu jednu od najvećih zvijezda Arsenala!

Prema mišljenju bivšeg legendarnog Andrea Pirla, veznjak i jedna od najvećih zvijezda Arsenala Aaron Ramsey bio bi sjajno pojačanje za njegov bivši klub Juventus. Velški reprezentativac će po svemu sudeći napustiti londonski klub na kraju sezone nakon isteka ugovora, s obzirom ad mu ‘Topnici’ nisu odlučili ponuditi novi.

Juventus želi Ramseya

Talijanski velikan Juventus samo je jedan od brojnih europskih klubova zainteresovan za dovođenje 27-godišnjaka, koji će već sljedećeg mjeseca moći pregovarati sa novim klubom.

Pirlo je mišljenja kako bi Juve, koji je već prošle godine na isti način doveo Emrea Cana iz Liverpoola, napravio dobar potez dovođenjem i Ramseya. U intervjuu za Sky Sport Italiju on je izjavio: “Ramsey bi bio sjajno pojačanje. Juventus priprema novu ponudu. On je snažan igrač i vjerujem kako bi uspio u Seriji A.”

Ipak, pored ‘Stare dame’, interes za njega pokazuju još i Bayern Munchen, koji je navodno bio jako blizu postizanja ugovora s njim, kao i Manchester United i Chelsea. S druge strane, u posljednjih nekoliko dana pojavile su se i špekulacije kako ih Paris Saint-Germain planira sve preduhitriti, te poslati ponudu Arsenalu za njega već u januaru.

Ramsey je impresionirao u pobjedi svog tima protiv najvećeg rivala Tottenham Hotspura rezultatom 4-2 u Premier ligi ranije ovog mjeseca, nakon čega su brojni navijači tražili njegov ostanak i potpis novog ugovora, ali Unai Emery je priznao kako je odluka već donešena, te da nema povratka.

Španjolski stručnjak je rekao: “Prije dva mjeseca smo održali razgovore o njegovoj sadašnjosti i budućnosti. Rekao sam to i ranije kako želim da ostane fokusiran na utakmice, te na to da daje sve od sebe. Što se tiče njegovog produženja ugovora, taj slučaj je zatvoren prije mjesec ili dva.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!