NaslovnicaVijestiAndres Iniesta ipak ne ide u Kinu, već u ovaj klub!

Andres Iniesta ipak ne ide u Kinu, već u ovaj klub!

Kako stvari stoje, legenda Barce u odlasku, Andres Iniesta ipak ne ide u Kinu, već će na kraju završiti vjerovatno u ovom klubu, koji mu je ponudio i trenerski posao.

Odlazeći nogometaš Barcelone Andres Iniesta ipak neće ostvariti transfer u kineski Chongqing Dangdai Lifan, ali to ne znači da neće otići na Daleki Istok jer je interesovanje pokazao japanski Vissel Kobe.

Kinezi su prvo nudili 33-godišnjem vezisti 81 milijuna za tri godine, ali su se predomislili i odlučili da slijede instrukcije Vlade oko ‘salary capa’, pa se uključio Kobe čiji su vlasnici iz kompanije Rakuten, sponzora Barselone.

[su_watch_live_football]

Klub želi racionalno investirati, kako ne bi povrijedio razvojne ciljeve kineskog nogometa, kao ni propise kineskog nogometnog saveza o maksimalno dozvoljenim izdacima za profesionalce, rečeno je.

Radio Cadena Ser javlja da bi Iniesta dobio i da vodi nogometnu akademiju u Japanu, zajedno sa trenerima Barcelone na ideji čuvene La Masije.

>> Transfer glasine: SMS definitivno ide u Englesku, defanzivac Rome se seli u Real, Atletico želi dvojac Uniteda

>> James Rodriguez donio odluku gdje nastavlja karijeru

Klub u koji Don Andres odlazi je japanski Vissel Kobe (J1 League), u kojem igra i njemačka legenda Lukas Podolski. Prema istom izvoru za transfer je zaslužan i prvi čovjeka Rakutena, Barceloninog sponzora, koji je potegnuo neke veze i ipak osigurao ovaj veliki potpis za Japance.

Iako ne ide u klub u kojeg su ga svi inicijalno smještali, Iniesta će svejedno zarađivati oko 25 milijuna eura godišnje, a još se čekaju potvrde o svim onim navodnim bocama vina koje su mu također obećane.

Dakle, epilog više manje ostaje isti – Iniesta odlazi, to je sigurno, no ono što je podložno promjeni je njegova posljednja destinacija, a zasada izgleda kako je to “Zemlja izlazećeg sunca“.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!