NaslovnicaVijestiAntonio Conte i Gianluigi Buffon bojkotovali izbor za osvajača Zlatne lopte

Antonio Conte i Gianluigi Buffon bojkotovali izbor za osvajača Zlatne lopte

Trener, te golman Juventusa, Antonio Conte i Gianluigi Buffon, nisu dali svoj glas u glasanju za osvajača Zlatne lopte, navodno u znak protesta zbog isključenosti zvijeda Juventusa iz užeg izbora.

conte buffon

Odsustvo Buffona, koji je pomogao svom timu da osvoji Seriju A, te Kup Italije, a zatim i da stigne do finala lige prvaka, sa liste 50 najboljih igrača svijeta za prošlu godinu jedno je od najvećih iznenađenja u ovogodišnjem izboru za osvajača Zlatne lopte.

A kada su javno objavljeni detalji kako je svaki kapiten reprezentacije, te izbornik glasao, uočeno je da Talijani nisu uopšte ni glasali. Izvješća iz Italije tvrde da je dvojac bojktovao izbor kako bi kritizirao FIFA-u zbog nepravde učinjene prema Buffonu, a i ostalim igračima Juventusa.

Novinar Gazzette dello Sport Paolo Condo nije glasao za svoje sunarodnjake, već je svoje glasove dao Lionelu Messiju, Neymaru i Robertu Lewandowskom.

Zanimljivo, Buffon je jedan od tri golmana – kapitena reprezentacija koji nisu uopšte glasali. Iker Casillas, prema pisanju španjolskih medija, nije bio u mogućnosti da glasa, nakon što mu Španjolski nogometni savez nije na vrijeme uspio poslati svu potrebnu dokumentaciju kako bi sudjelovao u izboru.

Pored Casillasa i Buffona, ni golman i kapiten reprezentacije Čilea Claudio Bravo također nije glasao, iako su njegovi razlozi za to nepoznati.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!