NaslovnicaVijestiAntonio Conte odgovorio na pitanje novinara da li će njegovom timu biti...

Antonio Conte odgovorio na pitanje novinara da li će njegovom timu biti oduzeti bodovi

Trener Chelseaja, Antonio Conte, iznenadio se na pitanje novinara ‘da će li njegovom timu biti oduzeti bodovi zbog nedoličnog ponašanja na utakmici protiv Manchester Cityja’, gdje su ‘plavci’ slavili rezultatom 3-1.

zadovoljan

Kako pišu engleski mediji, Chelsea je već prošle sezone bio upozoren od strane nogometnog saveza, nakon sličnog incidenta protiv Tottenhama, da ukoliko se tako nešto ponovi doći će do oduzimanja bodova u ligi.

Takav rasplet se čini malo vjerovatnim, s obzirom da je savez posljednji put zbog nečeg ovakvog bodove oduzeo čak prije 26 godina, a u pitanju su bili Manchester United i Arsenal.

Govoreći na press konferenciji nakon sinoćnje utakmice protiv WBA-a, talijanski stručnjak je odbacio tvrdnju da će njegov tim biti kažnjen zbog sukoba na Etihadu, kada su isključeni Sergio Aguero i Fernandinho.

“Da li se šalite? Vi mora da se šalite”, odgovorio je bivši talijanski izbornik na pitanje novinara da li će njegov tim postati prvi još od 1990. godine kojem će biti oduzeti bodovi.

“Ukoliko ste uključeni u sukob, a ne svojom krivicom, vi morate platiti? Zašto?”, dodao je Conte.

“Ne razumijem vas. Na kraju utakmice moji igrači su pokušali ostati mirni. Trudimo se popraviti u svim aspektima, također u disciplinskom, i zbog tog razloga sam vas pitao da li se šalite. Morate biti iskreni i shvatiti kada je u pitanju krivica oba tima, jednog tima ili drugog tima.”

Chelsea se trenutno nalazi na čelu Premier lige sa 37 osvojenih bodova iz 15 utakmica, a trenutno su na nizu od devet uzastopnih pobjeda, koji je počeo 1. oktobra.

Plavi su prekršili pravilo saveza o ponašanju igrača na terenu čak pet puta u posljednjih 19 mjeseci, a posljednji put se to desilo prije nego što je Conte preuzeo tim.

“Da, u prošlosti je bilo problema, ali sada je ovo drugačiji tim. Mislim da se u svakoj utakmici borite tokom cijelih 90 minuta, a onda kada sudija svira kraj važno je ostati smiren. Ne znam šta se tačno dešavalo prije, ali znam šta se desilo ovaj put.”

“Zbog toga vam govorim da se šalite. Jasno se vidjelo nakon utakmice da su moji igrači pokušali ostati mirni.”

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!