Antonio Rudiger dao zanimljivo mišljenje: “Ova dva nogometaša su za mene najbolji na svijetu!”

Messi, Ronaldo, Messi, Ronaldo, Messi, Bendtner. Ko je trenutno najbolji nogometaš na svijetu je rasprava koja će trajati kroz stoljeća, a sada je defanzivac Chelseaja Antonio Rudiger iznio svoje vrlo zanimljivo mišljenje.

Sjećate li se na Svjetskom prvenstvu kada je Cristiano Ronaldo u grupnoj fazi postigao više golova od Lionel Messija i tako “postao” najbolji na Svijetu? Sada morate pretpostaviti da Ronaldo ne može pogoditi u Serie A i trenutno se nalazi daleko iza Messija, kao i Marco Benassijaa i Krzysztof Piatekaa, naprimjer.

Činjenica je da Svjetsko prvenstvo nije dokaz da je Ronaldo bolji od Messija, posebice kada su oba nogometaša u istom krugu napustili takmičenje.

>> STATISTIKA KAŽE SVOJE, RONALDO NI NA MAPI! Ovo je 11 najboljih nogometaša u dosadašnjem dijelu prvenstva u 5 najjačih liga!

No, još uvijek nismo otkrili ko je bolji od njih dvojice a vjerovatno nikada ni nećemo, trebamo biti zahvalni što imamo sreću što živimo u isto vrijeme kao i oni.

Ipak, čini se da ih svi  zapravo ne rangiraju kao broj jedan i broj dva u svijetu, iako to izgleda prilično čudno. Nogometaš Chelseaja Antonio Rudiger je nakon susreta sa Njemačkom otkrio da on ne dijeli isto mišljenje sa većinom.

Nakon utakmice protiv Francuske u četvrtak, Rudiger je rekao:

“Mbappe je nevjerojatno brz, stvarno dobar, da ga zaustavite, to morate učiniti kao momčad, jer sam da ga zaustaviš moraš imati sreću. Ali za mene najbolji na svijetu u ovom trenutku je Messi, a zatim Hazard.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.