NaslovnicaVijestiApotekari se ne žele odreći svog najboljeg igrača!

Apotekari se ne žele odreći svog najboljeg igrača!

Ekipa Bayera iz Leverkusena trenutno zauzima treće mjesto na tabeli Bundeslige i do kraja sezone u njemačkom prvenstvu će voditi grčevitu borbu sa Schalkeom, Herthom i još nekoliko ekipa za jednu od prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Apotekari se ne žele odreći svog najboljeg igrača!

Ekipa Rogera Schmidta bilježi solidne rezultate ove sezone u Bundesligi, a svakako da je jedan od najzaslužnijih za to i meksički reprezentativac Javier Hernandez Chicharito koji je za Apotekare postigao 13 golova i nalazi se na visokom četvrtom mjestu liste najboljih strijalca u Bundesligi. 

Nakon što je bukvalno otjeran iz Manchester Uniteda, jer prema mišljenju trenera Luisa van Gaala, nije dovoljno dobar za prvu postavu engleskog velikana, popularni Chicharito se preporodio u dresu Levekusena i igra fantastično ove sezone. A kao dokaz koliko dobro igra je i nagrada za igrača mjeseca u Bundesligi koju je Meksikanac osvajao tri puta zaredom.

[su_sportingbet_premier_league]

Naravno, takvi njegovi nastupi nisu promakli velikim evropskim klubovima, koji bi preporođenog Chicharita rado vidjeli u svojim redovima. Ipak, čelni ljudi Farmaceuta su svjesni koliko im Meksikanac znači za klub i odlučno odbijaju svaku mogućnost da ovaj igrač napusti Leverkusen na ljeto.

“Hernandez ima ugovor sa nama, a sama činjenica da je došao kod nas iz Premier lige je dokaza da mu novac nije na prvom mjestu. On nijednom nije izrazio želju da napusti klub, igra odlično, i njegove igre su nam donijele dosta dobrog”, rekao je direktor Bayera Michael Schade, a potom dodao:

“Jako nam je važno da sačuvamo okosnicu tima, prije svih tandem Kampl-Hernandez. Sona smo ljetos pustili jer nam je novac od njegovog transfera trebao u tom trenutku”, zaključio je Schade.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!