NaslovnicaVijestiARBITRAŽNI SUD ZA SPORT POTVRDIO: Milan izbačen iz Europske lige

ARBITRAŽNI SUD ZA SPORT POTVRDIO: Milan izbačen iz Europske lige

AC Milan je sklopio sporazum sa UEFA-om o izdavanju jednogodišnje zabrane europskog nogometa zbog kršenja pravila o finansijskom fer pleju.

Milan izbačen

Klub, koji je završio peti u talijanskoj Seriji A, propustit će Europsku ligu sljedeće sezone.

UEFA će okončati postupak protiv Talijana zbog prekomjerne potrošnje, kazoa je Arbitražni sud za sport (CAS).

“Milan je isključen iz UEFA klupskih natjecanja u sportskoj sezoni 2019/20”, rekao je CAS.

Milanova zabrana znači da će AS Roma, koja je došla do šeste pozicije preći direktno u grupnu fazu Europske lige, dok će njihovo mjesto u kvalifikacijskom krugu zauzeti sedmoplasirani Torino.

Venecuela – Argentina: Najava četvrtfinala Copa Amerike!

Sedmerostruki europski prvak Milan je završio jedan bod iza lokalnog rivala Intera, koji je osvojio posljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Milan se ranije uspješno žalio na dvogodišnju zabranu koju je UEFA uvela prošlog ljeta nakon što su proglašeni krivim za kršenje pravila potrošnje između 2015. i 2017. godine.

Prema uredbama UEFA-e, svaki klub koji ostvaruje gubitke izvan dopuštenih granica tijekom trogodišnjeg razdoblja suočava se sa mogućim sankcijama, au nekim slučajevima i zabranom.

Milan je bio u mogućnosti sudjelovati u Europskoj ligi prošle sezone – nakon što su ispali iz grupne faze – nakon što su se žalili CAS-u, uvjeravajući ih da će poboljšati svoje finansije pod novim vlasništvom.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!