NaslovnicaVijestiArsenal bacio oko na vrhunskog golgetera

Arsenal bacio oko na vrhunskog golgetera

Arsenal je spreman da pošalje ponudu ukoliko Robert Lewandowski, napadač Bayerna, izrazi želju da napusti klub ovog ljeta u potrazi za novim izazovom, prema navodima Mirrora. Poljak je velika želja menadžera Gunnersa Arsenea Wengera.

Wenger

Lewandowski je izgradio ime u Dortmundu, gdje je postigao 103 gola prije nego što je prešao u redove rivala Bayerna, i to bez transfer obeštećenja, u ljeto 2014.

Poljski reprezentativac nastavio je da teroriše protivničke golmane i na Allianz Areni, postigavši već 38 golova u 47 utakmica u svim takmičenjima ove sezone, primakavši tim iz Munchena na korak do nove titule u Bundesligi, dok su još i u igri za trofej Lige prvaka, gdje im je u polufinalu protivnik madridski Atletico.

27-godišnjak je prema ocjenama fudbalske javnosti jedan od najkompletnijih napadača na svijetu, tako da je jasna namjera Bayerna da ga zadrži u svojim redovima, ali postoje indicije da bi Lewandowski mogao da nastavi karijeru u Engleskoj ovog ljeta.

Kako navodi Mirror, to uliva nadu francuskom stručnjaku da bi konačno mogao dobiti napadača svjetske klase, pošto je Arsenal i ove godine “izvisio” u borbi za trofeje, a Lewandowski je svakako jedna od centralnih figura na Wengerovom radaru.

[su_bet365_tennis_live_stream]

Prema pisanjima novina, ukoliko Lewandowski bude spreman da napusti Bayern, Wenger će mu ponuditi ugovor, iako će Bayern vjerovatno tražiti više od 50 miliona funti za obeštećenje.

Gunnersi bi sigurno dobili mnogo sa igračem takvih kvaliteta, pošto ih je nedostatak golgeterskog instinkta koštao ove sezone, i neophodna je nadogradnja u napadu, pored Oliviera Girouda, ukoliko žele da postanu šampioni sledeće sezone.

Arsenal bi trebalo da izdvoji najmanje 50 miliona funti za Poljaka, a Wenger bi na raspolaganju mogao imati oko 150 miliona funti za transfere ovog ljeta, tako da je na Lewandowskom da li će prihvatiti ovu ponudu.

Glasine koje kruže ovih dana govore da je napadač nagovijestio da bi mogao da okuša sreću u Premier ligi, a s obzirom na to da Pep Guardiola napušta Allianz Arenu ovog ljeta i seli se u Manchester City, možda i Lewandowski osjeća da je vrijeme za promjenu?

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!