NaslovnicaVijestiArsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog grba koji uključuje top i natpis ‘Arsenal’, navijači će na dresovima gledati samo simbol topa.

Britanski mediji prenose da je rukovodstvo Arsenala donijelo ovu odluku, a inspiracija za promjenu dolazi iz nedavne utakmice protiv Bayerna u Ligi prvaka, gdje je ekipa već nosila dres s samo topom.

Ova promjena nije samo modni izbor, već i refleksija bogate historije, kulture i tradicije kluba, kako ističe The Athletic. Sličan korak već je napravio Liverpool prije nekoliko godina, zamijenivši svoj klasični grb pticom koja je simbol kluba, uz natpis “LFC”.

Ovo će biti prvi put u više od četiri desetljeća da Arsenalova domaća garnitura dresova neće nositi tradicionalni grb. Posljednji put slična promjena viđena je u sezoni 1989/90, kada je na dresu također bio prikazan top, ali uz dodatak slova “AFC”.

Iako je neizvjesno što će se dogoditi s budućnošću grba, The Athletic tvrdi da on ostaje ključni dio identiteta kluba te da neće biti potpuno napušten.

Promjena grba na dresovima Arsenala sigurno će izazvati različite reakcije među navijačima, ali u središtu odluke stoji želja za osvježenjem i suvremenijim pristupom koji istovremeno poštuje naslijeđe kluba.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!