NaslovnicaVijestiArsenal dovodi 18-godišnjeg talentovanog Brazilca

Arsenal dovodi 18-godišnjeg talentovanog Brazilca

Prema pisanju engleskih medija, Arsenal je navodno zainteresovan za mladog brazilskog napadača Gabriela Jesusa, kojeg su u domovini prozvali “novim Neymarom”.

SP - FUTEBOL/CAMPEONATO PAULISTA/PALMEIRAS X BRAGANTINO - ESPORTES - Gabriel Jesus, do Palmeiras, durante a partida contra o Bragantino pelo Campeonato Paulista 2015 no Allianz Parque, zona oeste da capital, neste sábado (07).  07/03/2015 - Foto: MARCELLO ZAMBRANA/AGIF/ESTADÃO CONTEÚDO

Kako prenosi engleski Sun, Arsenal je pokazao interes za 18-godišnjeg napadača Palmeirasa, kojeg također žele i Juventus i Roma, kao i portugalska Benfica. Palmeiras je već od Arsenala dobio ponudu za ovog mladog napadača još krajem prošle godine, ali je ponuda odbijena. Međutim, ovog ljeta bi se stvari mogle odviti malo drugačije.

Arsenal već ima dosta mladih ofanzivnih igrača, uključujući Joela Campbella i Alexa Iwobi, no, svakako bi “novi Neymar” žestoko pojačao konkurenciju.

Arsenalov napadački trio Olivier Giroud, Alexis Sanchez i Theo Walcott je u lošoj formi ove sezone. Tim sa Emirata je postigao samo 43 gola u Premier ligi, te se nalazi na trećem mjestu.

Pored napadača, Wenger je u potrazi i za krilnim igračima. Na radaru kluba iz sjevernog Londona je i Riyad Mahrez. Alžirac bi mogao biti primarna meta Arsenea Wengerea ovog ljeta, prema pisanju ESPN-a. Mahrez je ove sezone postigao 15 golova i podijelio deset asistencija, te je baš tip igrača kakav je Wengerovog timu potreban.

“Topnici” su također povezivani i sa veznim igračem Real Madrida, Španjolcem Iscom, za kojeg se očekuje da će napustiti glavni grad Španjolske na kraju sezone.

Wenger će prema svemu sudeći ovog ljeta pokušati što bolje pojačati napad svog tima, a ukoliko uspije dovesti sve igrače koje želi, nema sumnje da će Arsenal biti glavni konkurent za titulu sljedeće sezone.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!