NaslovnicaVijestiArsenal i Tottenham bi mogli propustiti Ligu prvaka čak iako završe na...

Arsenal i Tottenham bi mogli propustiti Ligu prvaka čak iako završe na četvrtoj poziciji u Premier ligi

Arsenal je u dobroj poziciji u borbi za mjesto među prva četiri, ali čak i ako njima ili Tottenhamu to uspije do kraja sezone, opet bi mogli propustiti Ligu prvaka. Utrka za četvrto mjesto se ove sezone doimala kao utrka koju nitko od klubova nije želio pobijediti, s obzirom da su gubili bodove u ključnim trenucima.

Arsenalov nedavni niz dobre forme katapultirao ih je na četvrtu poziciju, budući da sada imaju bod više od Manchester Uniteda, ali i tri utakmice manje.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Tottenham za svojim susjedima iz sjevernog Londona zaostaje samo tri boda, iako su odigrali utakmicu više od momčadi Mikela Artete.

Obje momčadi također ne igraju u europskim natjecanjima ove sezone, tako da su u prednosti nad Unitedom i West Hamom, ali nije baš tako jednostavno.

Ako United i West Ham osvoje Ligu prvaka i Europsku ligu, onda ne bi bilo važno tko će završiti na četvrtom mjestu, jer se neće kvalificirati u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Engleska dobiva četiri mjesta u natjecanju svake godine, a to se može povećati na pet ako bilo tko izvan prva četiri osvoji bilo koje od UEFA-ina dva najbolja natjecanja.

Međutim, ako dvije ekipe izvan prva četiri osvoje prestižna natjecanja, to se može povisiti na šest ekipa, što znači da netko mora otpasti, a to bi u ovom slučaju bilo četvrto mjesto. U tom slučaju da Arsenal ili Tottenham završe na četvrtoj poziciji, morali bi se zadovoljiti samo Europskom ligom.

Naravno, u ovom trenutku šanse da se to dogodi izgledaju prilično malene, ali i Arsenal i Spursi morat će biti oprezni, posebno ekipa Antonija Contea, s obzirom da su iz sličnih razloga propustili Ligu prvaka i 2012. godine.

Tada nije bilo uvjeta za petu momčad u kvalifikacijama, pa kada su završili na četvrtom mjestu iznad Chelseaja, Plavci su pobijedili Bayerna u finalu i postali europski prvak, a onda je Tottenham otpao. Ne možemo svakako igrati Ligu prvaka bez branitelja tog trofeja.

Ovogodišnji problemi će nastati samo ako United uspije parirati Chelseajevim postignućima prije 10 godina, što je prema Micahu Richardsu doslovno smiješno.

Momčad Ralfa Rangnicka trebala bi proći Atletico Madrida idućeg tjedna, nakon što su u prvoj utakmici remizirali bez golova, ali nakon vikenda kojeg je uništio Manchester Cityj, čini se da su male šanse da oni mogu stići daleko i u Ligi prvaka.

Nekako je vjerojatnije da će West Ham osvojiti Europsku ligu u ovom trenutku, iako čak i momčad Davida Moyesa ima neke vrlo opasne španjolske protivnike koje treba proći.

West Ham će u osmini finala igrati sa višegodišnjim osvajačem Europske lige Sevillom, i ako ih prođu, Barcelona ostaje u natjecanju, a izgleda da su vratili i svoju formu, dok tu ima još nekoliko sjajnih ekipa.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!