NaslovnicaVijesti"Arsenal je tih na terenu, ne komuniciraju međusobno"

“Arsenal je tih na terenu, ne komuniciraju međusobno”

Prema mišljenju veznjaka Stoke Cityja, Charlija Adama, igrači Arsenala su tihi na terenu i uopšte nemaju motivatora.

Arsenal je tih na terenu, ne komuniciraju međusobno

“Topnici” posustaju u utrci za titulu nakon nedjeljnog poraza 3-2 u gostima od strane Manchester Uniteda, te sada za vodećim Leicesterom zaostaju pet bodova 11 utakmica prije kraja.

Nakon poraza igrači Arsenea Wengera su žestoko kritizirani, a Thierry Henry je izjavio da poraz na takav način na Old Traffordu se ne bi dogodio u njegovo vrijeme dok je igrao za klub.

Upitan koji igrač Arsenala najviše priča na terenu i motiviše druge, Adam je rekao: “Nitko, nitko koga bih mogao izdvojiti. U svakoj ostaloj ekipi, kada vide da im ne ide, oni se međusobno dogovaraju i motivišu druge.”

“Ponekad primjetim da Alexis Sanchez pokušava nešto, ali on to radi na pogrešan način, diže ruke u zrak, nervira se i slične stvari.”

“Igram na terenu pored Glenna Whelana i kada uradim nešto pogrešno, on me napada i ispravlja me. To ne znači da on ima nešto protiv mene, već zna da mogu puno bolje od toga, a ponekad vam je potrebna ta motivacija od strane suigrača, koja vas potakne da ponudite više.”

“Kada smo igrali protiv Arsenala, tako nešto nisam vidio. Tamo ne postoji takav tip igrača koji bi se istakao po tom pitanju i motivisao druge na taj način. Tužno je da im to nedostaje.”

Stoke igra veoma dobro ove sezone, te se nalazi na osmom mjestu sa 39 osvojenih bodova iz 27 odigranih utakmica. U 28. kolu engleske Premier lige će na svom stadionu dočekati Newcastle, koji se ove sezone bori za opstanak u najvišem engleskom rangu.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!