NaslovnicaVijestiArsenal - Manchester United: Derbi meč 30. kola Premier lige

Arsenal – Manchester United: Derbi meč 30. kola Premier lige

Veliki derbi 30. kola i ujedno meč koji bi mogao biti ključan u borbi za mjesta koja vode u Evropu odigrat će Arsenal i Manchester United. U puno boljem raspoloženju je United, nakon što su na senzacionalan način prošli u četvrtfinale Lige prvaka. Arsenal je razočarao u Evropskoj ligi i čeka ih težak zadatak u revanšu. U prvom dijelu sezone je duel ovih rivala završen rezultatom 2:2.

TIMSKE NOVOSTI

Arsenal

Arsenal je sa tri uzastopne pobjede ponovo došao do borbe za mjesta koje vode u Ligu prvaka a u prošlom kolu su remizirali rivalom Tottenhamom. Imali su veliku priliku u finišu meča doći do pobjede ali je Aubameyang promašio najstrožiju kaznu. Dobra forma ekipe Arsenala daje im pravo da sa velikim ambicijama uđu u ovaj meč.

U četvrtak su poraženi od Rennesa sa 3:1 u EL nakon vodstva od 1:0. Problemi su nastali kada je Sokratis isključen te će tako Arsenal šansu za prolazak tražiti na svom terenu. Bilo je osvježenja u sastavu i zaigrao je Ozil u veznom redu, kao i Torreira koji sada neće imati pravo nastupa. Kolašinac se vraća na lijevi bok, a Ramsey u vezni red.

Manchester United

Manchester je glavna tema medija u zadnjih nekoliko dana. Izbacili su ekipu PSG-a nakon zaostatka od 2:0 iz prvog meča te tako iznenadili i sami sebe. U meč su ušli desetkovani ozlijedama a sve će vam reći podatak da su u ovom meču debitirala dva igrača od 18. godina.

Čovjek koji je preuzeo lidersku ulogu je R.Lukaku, koji pogađa na svakoj utakmici, od kako je dobio priliku zbog brojnih povreda. I dalje su veoma oslabljeni, ali se u odnosu na Ligu prvaka vraća u sastav Pogba i biće to veliko osvježenje za vezni red. Drugih promjena zbog nedostatka igrača vjerovatno neće biti.

MOGUĆI SASTAVI

Arsenal: Leno – Maitland-Niles, Sokratis, Koscielny, Kolašinac – Guendouzi, G.Xhaka – Mkhitaryan, Ramsey, Iwobi – Lacazette

Manchester United: de Gea – A.Young, Lindelof, Smalling, Shaw – Fred, McTominay, Pogba – Pereira – Rashford, R.Lukaku

PRIJEDLOG ZA KLAĐENJE

Teško je sada reći ko je favorit u ovom duelu. Arsenal je domaćin i nisu loše igrali prethodne prvenstvene mečeve, ali su podbacili u Evropskoj ligi. Man.United ima odlične rezultate i sjajnu atmosferu, međutim, sasvim sigurno su umorni. Zato ćemo prognozirati da će biti puno golova na Emiratesu.

Bet365 kladionica je posebno darežljiva kada je u pitanju over 2,5 golova te nude koeficijent od 1,61.

UPLATI OKLADU

Uz najbolje koeficijente, bet365 kladionica za nove igrače nudi odlične promocije. Tako da nam za igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Albanije i Makedonije nude bonus pri prvoj uplati do 25€.

Dok je za igrače iz Bosne i Hercegovine taj bonus nešto veći i pri prvoj uplati možete uzeti do 50€. Zaista bi bilo šteta ne iskoristiti sve ove poklone jedne od najboljih kladionica na svijetu.

Ukoliko se svakako kladite u zemaljskim kladionicama, vi ćete taj novac potrošiti, međutim, zemaljske kladionice ne nude nikakve bonuse, tako da ste ovdje samo na dobitku, dok nemate ni manipulativnih troškova, niti poreza na dobitak.

UZMI BONUS!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!