NaslovnicaVijestiArsenal našao zamjenu za Wengera?

Arsenal našao zamjenu za Wengera?

Uprava Arsenala kontaktirala je pojedine trenere kako bi našla zamjenu za trenutnog šefa stručnog štaba, Arsenea Wengera.

zamjenu

Ugovor Arsenea Wengera istječe u lipnju, a iako se spekuliralo da će mu uprava kluba ponuditi dvogodišnji ugovor, Francuz još nije odlučio da li će ostati u Londonu.

On je 1996. godine prešao u Arsenal i osvojio je tri šampionske titule, ali posljednju u sezoni 2003-2004, zbog čega su pojedine skupine navijača nezadovoljne. Također, Arsenal je u Wengerovoj eri osvojio još po šest trofeja u FA Kupu i Community Shieldu.

Kako su prenijeli mediji, kao Wengerovi nasljednici spominju se trener Bournemouta Eddie Howe i Diego Simeone iz Atletico Madrida, a za dolazak u London navodno je zainteresiran i trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Navodi se da Allegri nije zadovoljan u Italiji, pošto smatra da ga ne poštuju dovoljno u domovini i da će stoga napustiti Torino na kraju sezone čak i ako osvoji šampionsku titulu.

Uprava Arsenala kontaktirala je Allegrijevog agenta kako bi saznala da li postoji mogućnost pregovora.

Također, kao Wengerovu moguću zamjenu mediji navode i trenera Red Bull Leipziga, sjajnog Austrijanca Ralpha Hasenhüttla.

Arsenal je prekjučer pobijedio West Bromwich Albion s 1:0 golom Oliviera Girouda u 86. minuti.

U sledećem kolu Premier lige, prvog dana u novoj godini, Arsenal na Emiratesu dočekuje Crystal Palace. Poslije 18 odigranih kola u Premier ligi, te završene prve polovine sezone, Arsenal zauzima četvrto mjesto na tablici, uz devet bodova zaostatka za vodećim Chelseajem.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!