NaslovnicaVijestiArsenal zainteresovan za Jeromea Boatenga, Bayern odredio cijenu

Arsenal zainteresovan za Jeromea Boatenga, Bayern odredio cijenu

Arsenal je zainteresovan za stopera minhenskog Bayerna Jeromea Boatenga, prenose njemački mediji. Bavarski klub spreman je navodno spreman da proda stopera, uz odgovarajuće obeštećenje.

Boateng želi ove zime da napusti minhenski klub, a Bayern bi ga pustio za 15 miliona eura, preneo je danas Sky Deutschland.

Bajern nema mnogo spremnih defanzivaca, nakon što će se Lukas Hernandez poslije povrede vratiti na teren kasnije nego što se očekivalo, ali nije isključeno da će Boateng otići. On je odigrao 3o1 utakmicu za Bayern, osvojio je sedam uzastopnih naslova prvaka u Bundesligi, kao i Ligu prvaka 2013. godine. Postigao je 8 golova, uz 22 asistencije, a u sezoni 2015/16 izabran je za njemačkog nogometaša godine.

Arsenal je zainteresovan za 31-godišnjeg defanzivca, ali je neizvijesno da li će ga dovesti u januaru, pošto je uprava kluba potrošila 150 miliona funti u ljetnjem prelaznom roku.

Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je da bi planovi oko transfera kluba mogli da se promijene, poslije vesti da će odbrambeni igrač Calum Chambers odsustvovati do devet mjeseci zbog povrede koljena.

Takođe, londonski klub zainteresovan je i za beka Leipziga Dayota Upamecana, ali njemački klub ne želi da ga proda u januaru, poto se ekipa bori za naslov prvaka i plasirala se u osminu finala Lige prvaka.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!