NaslovnicaVijestiArsene Wenger: Guardiola bi odgovarao Arsenalu

Arsene Wenger: Guardiola bi odgovarao Arsenalu

Trener Arsenala Arsene Wenger smatra da malo iskustvo koje Guardiola ima u trenerskoj karijeri ne bi predstavljalo nikakvu prepreku u njegovom preuzimanju “topnika”.

wenger guardiola

44-godišnji Španjolac na kraju sezone napušta Bayern Munchen, nakon što je tri godine proveo na klupi bavarskog tima, a nedavno je izjavio da sljedeće sezone planira trenirati klub iz Premier lige.

Razumljivo je da je Manchester City najvjerovatnija njegova nova destinacija, ali Wenger vjeruje da bi Guardiola mogao preuzeti tim sa Emiratesa u skorijoj budućnosti.

“Da li bi Pepovo malo iskustvo predstavljalo prepreku u njegovom preuzimanju Arsenala? Ne, on bi se dobro uklopio”, rekao je Wenger na press konferenciji.

“Svaki trener ima svoje posebne načine i modele svoje karijere. Postoji samo jedan način sve dok daju sve za klub koji vode. Ono što mislim da je najvažnije da svako ko vodi određeni klub da je u potpunosti predan tom klubu.”

“Koliko dugo to traje? To nitko ne zna. Nisam planirao ostati ovdje 20 godina. Međutim, interesantno je imati najbolje igrače i trenere u Premier ligi.”

Francuz ima ugovor sa Arsenalom do 2017. godine, ali čini se malo vjerovatno da će ga Guardiola naslijediti na kraju ove sezone, a Wenger je poručio da kada odluči napustiti klub, da će ga ostaviti u najboljoj mogućoj formi.

“Nije moj posao da pričam o tome tko će me naslijediti ovdje. Mogu biti siguran u samo jednu stvar, a to je da će trener koji dođe poslije mene zateći klub u dobroj poziciji sa veoma dobrim igračima i u veoma dobroj, jakoj financijskoj situaciji.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!