NaslovnicaVijestiArsène Wenger otkrio za kojeg igrača Bayerna je bio siguran da će...

Arsène Wenger otkrio za kojeg igrača Bayerna je bio siguran da će postati zvijezda

Arsène Wenger je na klupi Arsenala proveo 1218 mečeva, od 1996. do 2018. godine. Francuski stručnjak ostavio je dubok trag u nogometu, a nakon trenerskog posla okrenuo se radu u FIFA-i i to kao direktor za razvoj.

U nedavnom razgovoru za beIN Sports, francuski stručnjak otkrio je kako je bio siguran da će sadašnji nogometaš Bayerna Serge Gnabry jednog dana postati zvijezda. Njemački nogometaš je igrao u dresu Arsenala svega 18 puta nakon što ga je upravo Wenger doveo iz Stuttgarta 2011. godine.

“Da ne zaboravimo Gnabryja. Doveo sam ga iz Stuttgarta kada je imao 15 godina, ali ozljede su bile veliki problem. Ali, kreativan je, može postizati golove, igra sa obje noge dobro, veoma je prodoran. Znao sam da će biti zvijeda.”, rekao je Wenger.

Nakon neuspjele epizode u Arsenalu, londondski klub ga pokušava poslati na pozajmicu u West Brom, ali ni tu stvari nisu prošle kako se očekivalo.

“Poslali smo ga na pozajmicu u West Brom, ali zbog ozljede nije odigrao niti meča. Vratio se nazad u Arsenal i opet je bio ozlijeđen. Nakon toga je uslijedio transfer u Werder Bremen, nakon što Gnabry nije želio produžiti svoj ugovor sa Arsenalom. Bio sam veoma tužan zbog toga.”, rekao je francuski trener.

Nakon toga su uslijedile odlične partije Gnabryja u dresu Werdera, a potom je Bayern doveo mladog njemačkog reprezentativca u svoje redove. Igrač za kojeg Wenger kaže da može igrati i 9-ku, 10-ku, da je veoma inteligentan večeras je postigao dva pogotka u polufinalnom meču Lige prvaka između Bayerna i Lyona.

Bavarci su slavili 3-0, a u finalu će ih čekati Paris Saint-Germain koji je u polufinalu savladao RB Leipzig. Wenger je dao kratak komentar i za finale Lige prvaka.

“Mislim da Bayern ne bi trebao igrati ovako otvoreno u finalu protiv PSG-a, kao što je igrao danas protiv Lyona.”, riječi su 70-godišnjeg Francuza.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!