NaslovnicaVijestiArsene Wenger otkrio šta ga brine kod Henrikha Mkhitaryana

Arsene Wenger otkrio šta ga brine kod Henrikha Mkhitaryana

Trener Arsenala Arsene Wenger priznao je kako je zabrinut da je novi igrač njegovog tima Henrikh Mkhitaryan možda izgubio samopouzdanje zbog posljednjih nekoliko mjeseci u Manchester Unitedu, tokom kojih nije igrao.

Wenger otkrio šta ga brine kod Mkhitaryana

Armenski reprezentativac je u ponedjeljak stigao u Arsenal u razmjeni za Alexisa Sancheza, te se tako završila velika saga o njihovoj budućnosti.

On je bio na radaru ‘Topnika’ i u ljeto 2016. godine, ali je na kraju završio u Manchester Unitedu. Ipak, nikad se nije uspio uklopiti u tim, najviše zahvaljujući Joseu Mourinhu koji mu nije pružao priliku, te je prestao računati na njegove usluge.

Sada ima priliku da oživi svoju karijeru u sjevernom Londonu pod vodstvom novog trenera Arsenea Wengera, koji mu je pružio podršku, ali i priznao kako je zabrinut zbog toga što Henrikh nije dugo igrao: “Naravno, brinem se koliko je to neigranje utjecalo na njega. Međutim, ovo je nova prilika za njega, a ono što želite u životu je nova prilika. Siguran sam kako će svojim kvalitetom prihvatiti tu priliku.”

Francuski stručnjak je uvjeren kako će uklopiti Mkhitaryana u svoj tim, kao i nova moguća pojačanja, te da će trenutni igrači morati prihvatiti kako ne mogu igrati svaki tjedan.

[su_bonus]

“Nekim ljudima je potrebno povjerenje i osjećaj sigurnosti. Međutim, kada su u pitanju nogometni timovi, postoje ljudi koji oduzimaju taj osjećaj. Igrat ćemo u dosta takmičenja, tako da će svako dobiti priliku.”

Wenger je priznao kako bi Mkhitaryan, koji ne može igrati večeras protiv Chelseaja u uzvratnoj utakmici polufinala Carabao Kupa, mogao igrati čak i na poziciji napadača: “Mkhitaryan može igrati na različitim pozicijama. Međutim, osobno ga vidim na krilnim pozicijama, ali bi mogao igrati i na sredini terena. Također bi mogao igrati i na poziciji desetke, a možda čak i dublje.”

‘Topnici’ večeras igraju uzvratnu utakmicu polufinala Carabao Kupa protiv velikog gradskog rivala Chelseaja, a rezultat iz prve utakmice je glasio 0-0. Što se tiče Premier lige, trenutno se nalaze na šestom mjestu sa 42 osvojena boda iz 24 odigrane utakmice.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!