NaslovnicaVijestiARSENE WENGER OTKRIO: Thierry Henry želi preuzeti taj klub ovog ljeta!

ARSENE WENGER OTKRIO: Thierry Henry želi preuzeti taj klub ovog ljeta!

Legendarni bivši napadač Arsenala i reprezentativac Francuske namjerava naslijediti Gusa Poyeta na klupi Bordeauxa, potvrdio je njegov bivši trener Arsene Wenger.

Henry želi preuzeti Bordeaux

Najbolji strijelac Arsenala svih vremena započeo je trenersku karijeru 2016. godine, kada je preuzeo funkciju pomoćnika izbornika Belgije, sa kojom je ovog ljeta ostvario sjajan uspjeh osvojivši treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Njegov bivši trener Arsene Wenger, koji je napustio Emirates početkom ljeta nakon više od dvadeset godina provedenih u londonskom klubu, priznao je kako je Henry zainteresovan za preuzimanje Bordeauxa. “Henry želi taj posao”, rekao je 68-godišnjak, te nastavio: “Inteligentan je i ima sve potrebne kvalitete. Međutim, pitanje koje mora sebi postaviti je da li je spreman žrtvovati život za trenersku profesiju.”

Wenger je također komentarisao i svoju budućnost, priznavši kako je još uvijek u nekoj vrsti ‘rehabilitacije’ nakon toliko vremena provedenog u Arsenalu. Izjavio je: “Odlučio sam da još neću odlučiti što dalje. Toliko sam bio ‘opijen’ poslom da sam obećao sebi da neću donositi nikakvu odluku do septembra. Možemo reći da je riječ o rehabilitaciji, jer ovo je prvi put u 35 godina da nisam na klupi nekog tima na početku nove sezone.”

[su_bet365_koeficijenti]

Promjena posla svakako nije opcija za Wengera, koji je priznao kako ne namjerava postati političar: “Ono što volim u trenerskom poslu su teorije koje mi treneri smislimo i subotom testiramo da li one rade. Rezultat je trenutačan. U politici, između teorije i rezultata prođe puno više vremena.”

Francuski stručnjak je također dodao kako se uplašio što će dalje raditi nakon što je napustio ‘Topnike’: “Kada ste bili toliko zauzeti kao što sam ja bio, uvijek ćete se bojati praznine. Međutim, brzo sam organizovao ovu novu fazu svog života. Bavim se sportom, večeram sa prijateljima, razgovaram, posmatram horizont satima, čitam po cijeli dan.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!