NaslovnicaVijestiArsene Wenger otkrio zašto nije uspio dovesti Lionela Messija u Arsenal

Arsene Wenger otkrio zašto nije uspio dovesti Lionela Messija u Arsenal

Legendarni trener Arsenala Arsene Wenger, koji je nedavno napustio klub, priznao je kako je u London pokušao dovesti trenutno jednog od najboljih igrača na svijetu Lionela Messija.

Wenger želio dovesti Messija

Francuski stručnjak je davne 2003. godine iz Barcelone u Arsenal doveo Cesca Fabregasa, koji je kasnije postao jedan od najboljih veznjaka u povijesti Premier lige.

[su_champions_league_final]

Nakon dolaska u tim iz sjevernog Londona Fabregas se razvio u vrhunskog veznjaka, a u ljeto 2011. godine se vratio na Camp Nouu, da bi tri godine kasnije ponovo stigao u Premier ligu, ali ovaj put u Chelsea, gdje i sada igra.

Wenger priznaje da je nakon dovođenja Fabregasa pokušao dovesti još dva talenta iz La Masije, a riječ je o Lionelu Messiju i Gerardu Piqueu, koji su također, poput Fabregasa, postali jedni od najboljih igrača na svijetu. Ipak, dodao je kako čelnici Barcelone nisu dozvolili odlazak i njh dvojice, te je u klub stigao samo Cesc.

[su_no1forfootball]

U intervjuu za službenu stranicu Arsenala on je rekao: “Kada je u pitanju Cesc Fabregas, njega su u klub doveli Franny Cagiago i Steve Rowley. Morali smo ga nagovoriti na dolazak. Upoznao sam se s njegovim roditeljima, a u to vrijeme smo bili zainteresovani i za Messija i Piquea također. Pokušali smo dovesti svu trojicu zajedno, ali to naravno nije uspjelo. Ipak, dobili smo Cesca, koji je izniman igrač.”

“Kada su u pitanju Messi i Pique, nismo ih uspjeli dovesti zbog agenata. U sve je bio umiješan i Nike, koji je tražio da Pique ode u Manchester United. Barcelona nije željela da izgubi Messija i ponudili su mu novi ugovor kako bi ga zadržali. Stvarno ne znam da li je on bio zainteresovan za dolazak u Arsenal, nismo uspjeli započeti pregovore s njim jer su iz Barcelone sve to odmah zaustavili.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!