NaslovnicaVijestiArsene Wenger poručio upravi Arsenala tko bi ga trebao naslijediti

Arsene Wenger poručio upravi Arsenala tko bi ga trebao naslijediti

Iz Arsenala je danas na službenoj stranici potvrđeno kako će legendarni trener Arsene Wenger napustiti Emirates na kraju sezone, nakon više od 21 godine provedene u londonskom klubu.

Patrick Vieira mijenja Wengera

Mnogi engleski mediji su već počeli pisati špekulacije oko toga tko bi ga mogao naslijediti, a pojedini pišu kako je francuski stručnjak i sam danas prije službene objave o odlasku nagovijestio tko će biti njegov nasljednik.

Naime, u pitanju je njegov bivši igrač i kapiten ‘Topnika’ Patrick Vieira, za kojeg je Arsene rekao kako ima veliki potencijal. Vieira je pod vodstvom Wengera osvojio tri titule prvaka Premier lige, a trenutno treću uzastopnu sezonu trenira američki New York City, nakon što je ranije u trenerskoj karijeri trenirao mladi tim Manchester Cityja.

Na pitanje da li bi ga Vieira mogao zamijeniti na klupi Arsenala, Wenger je u intervjuu za Sky Sports rekao: “Trenutno radi u New Yorku i radio je za Manchester City, on ima potencijal. Pratio sam njegovu trenersku karijeru, mislim da radi jako dobar posao, ali Premier liga je nešto posebno. Postoji mnogo bivših igrača koji su igrali ovdje i imaju potencijal, inteligenciju i znanje da treniraju u Premier ligi.”

[su_no1forfootball]

Ovo je podsjetilo mnoge na situaciju kada je Sir Alex Ferguson napustio klupu Manchester Uniteda. Naime, on je tada upravi kluba preporučio Davida Moyesa kao njegovog nasljednika, ali to nije prošlo baš po planu.  Pored mnogih bivših igrača Arsenala, poruku Wengeru povodom njegovog odlaska je poslao upravo i Ferguson, koji je dugo vremena bio njegov najveći rival u Premier ligi.

On je za službenu stranicu svog bivšeg kluba Manchester Uniteda rekao: “Jako sam sretan zbog Arsena Wengera. Imam veliko poštovanje prema njemu i radu koji je učinio u Arsenalu. To je veliko svjedočanstvo njegovog talenta, profesionalizma i odlučnosti da posveti 22 godine svog života poslu kojeg voli. U eri u kojoj nogometni treneri ponekad u klubovima ostaju po jednu ili dvije sezone, to pokazuje koliki je uspjeh voditi klub Arsenalove veličine tako dugo vremena.”

“Drago mi je što je najavio da odlazi u ovom dijelu sezone, jer sada može dobiti ispraćaj kakav zaista zaslužuje. On je, bez sumnje, jedan od najboljih trenera u povijesti Premier lige, i ponosan sam što sam bio rival, kolega i prijatelj tako velikom čovjeku.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!