NaslovnicaVijestiArsene Wenger postavio ultimatum igračima Arsenala

Arsene Wenger postavio ultimatum igračima Arsenala

Arsenal je u posljednjih nekoliko mjeseci na meti brojnih kritičara, što navijača kluba, što brojnih engleskih medija, a kritike su dostigle vrhunac nakon velikog poraza protiv Manchester Cityja u nedjelju u finalu Liga kupa (3-0).

Wenger postavio ultimatum igračima

Wengerov tim je u potpunosti deklasiran od strane trenutno vodećeg tima u Premier ligi, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod navijača kluba iz sjevernog Londona, ali i kritike od strane brojnih bivših nogometaša, uključujući Garyja Nevillea, Thierryja Henryja i Iana Wrighta.

[su_bbworld]

Iako je Wright dio krivice prebacio na Wengera, bivši igrač Arsenala je također priznao kako su francuskog stručnjaka igrači izdali: “Stvarno je finale u nedjelju završilo prilično loše. Ne znam što igrači mogu učiniti kako bi vratili povjerenje koje im je Wenger pokazao. Mislim da su ga izdali mnogo puta ove sezone, a to su učinili ponovo i u nedjelju.”

Iako su svi očekivali poraz Arsenala protiv ubjedljivo najbolje ekipe u ligi ove sezone, razlog zbog kojeg su ‘Topnici’ dobili toliki broj kritika je način na koji su izgubili. Po svemu sudeći, i njihov trener Arsene Wenger je također razočaran i ljut zbog nezalaganja na utakmici u nedjelju.

Prema pisanju Daily Maila, francuski stručnjak je održao sastanak sa igračima ranije ovog tjedna, postavivši im ultimatum da, ukoliko ne osiguraju top četiri u Premier ligi ove sezone, bit će velikih promjena sljedećeg ljeta, te bi mnogi od njih mogli napustiti Emirates.

Međutim, s obzirom da Arsenal trenutno za četveroplasiranih Tottenham Hotspurom zaostaje čak deset bodova, šanse da osiguraju učešće u Ligi prvaka preko Premier lige su jako male, te im je najbolja opcija osvajanje Europske lige. Ipak, i tamo je konkurencija velika, s obzirom da su u osmini finala izvukli AC Milan, koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi, dok su također u takmičenju ostali i klubovi kao što su RB Leipzig, Borussia Dortmund i Atletico Madrid.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!