NaslovnicaVijestiArsene Wenger poziva na promjenu pravila: Zašto Aubameyang ne može igrati u...

Arsene Wenger poziva na promjenu pravila: Zašto Aubameyang ne može igrati u Europskoj ligi

Pierre-Emerick Aubameyangu nije dopušteno igrati za Arsenal u njihovoj utakmici u Europskoj ligi sa Ostersundom u četvrtak u 18:00 i evo zašto.

Arsene Wenger poziva

Arsenal je imao sreće i na izvlačenju su dobili švedski tim Ostersund u 1/16 finala Europske lige.

Topnici se nalaze na šestom mjestu na tabeli Premier lige i osvajanje ovog europskog natjecanja bi im mogla biti najbolji put za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Međutim, oni će biti bez svog novog pojačanja od 56 milijuna funti, Pierre-Emerick Aubameyanga, koji je završio svoj transfer iz Borussije Dortmund u posljednjem danu zimskog prijelaznog roka.

[su_bet365_app]

Očekuje se kako će menadžer Arsene Wenger postaviti napadačku liniju koja će uključivati Mkhitaryana i Mesut Ozila.

Zašto Pierre-Emerick Aubameyang neće igrati za Arsenal?

Aubameyang je za bivšu ekipu Borussiju Dortmund igrao u Ligi prvaka.

Međutim, njemačka ekipa je završila na trećem mjestu u skupini, iza Tottenhama i Real Madrida.

To znači da je Dortmund ispao u Europsku ligu i mogao bi se suočiti sa Arsenalom – što je učinilo Aubameyanga nepodobnim.

Arsene Wenger se poziva na promjenu pravila. Francuski menadžer je izrazio svoje frustracije zbog činjenice da Aubameyang ne može igrati.

Rekao je: “Svi klubovi se slažu da ovo pravilo mora nestati.”

“Vi potrošite 50-60-70 milijuna funti usred sezone i igrači vam ne mogu igrati – to nema smisla.”

[su_bonus]

Koja su to pravila Europske lige?

UEFA-ino pravilo glasi: “Za sve utakmice koje počinju u 1/16 finala, klub može registrirati maksimalno tri nova igrača za preostale utakmice u trenutnom natjecanju. Takva registracija mora biti dovršena do 1. veljače 2018. godine. Taj rok se ne može produžiti.

“Jedan igrač iz gore navedena tri koji je igrao u UEFA-inim natjecanjima u grupnim fazama za drugi klub u trenutnoj sezoni može biti iznimno registriran, pod uvjetom da igrač nije igrao:

a. u i stom natjecanju za drugi klub

b. za drugi klub koji je trenutno u istom natjecanju

Može li Henrikh Mkhitaryan igrati?

On će biti u mogućnosti da igra, jer se Topnicima pridružio u siječnju iz Manchester Uniteda. I zbog toga što je igrao u Ligi prvaka, on ima dopuštenje da igra za Arsenal u Europskoj ligi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!