NaslovnicaVijestiARSENE WENGER SE VRAĆA: Legendarni Francuz dobio ponudu jednog od najvećih klubova...

ARSENE WENGER SE VRAĆA: Legendarni Francuz dobio ponudu jednog od najvećih klubova na svijetu!

Prema pisanju brojnih francuskih medija, legendarni Arsene Wenger je direktno kontaktiran od strane predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, koji mu je navodno ponudio poziciju trenera na Santiago Bernabeuu.

Real Madrid želi Wengera

69-godišnjak je bez posla otkako je napustio Arsenal na kraju prošle sezone, nakon više od 20 godina provedenih u klubu, a nedavno je priznao da će u narednih nekoliko mjeseci preuzeti novi klub.

U intervjuu za njemački Bild prošlog mjeseca, Wenger je rekao: “Vjerujem kako ću se vratiti trenerskom poslu početkom januara. Još uvijek ne znam koji klub će biti u pitanju, ali odmorio sam se i ponovo sam spreman za ovaj posao.”

U ponedjeljak navečer, France Football je izvijestio kako su čelnici AC Milana u naprednim pregovorima sa Wengerom, kojeg planiraju dovesti kao zamjenu za Gennara Gattusa. Međutim, Paris United danas piše kako se u utrku za njegov potpis uključio i španjolski velikan Real Madrid, čiji predsjednik Florentino Perez je već razgovarao sa Wengerom, kojeg vidi kao idealnu zamjenu za Julena Lopeteguija.

U izvješću također piše kako i Paris Saint-Germain još uvijek odustao od dovođenja Francuza, kojem su već davno ponudili posao generalnog direktora. Pored svega toga, Wenger na stolu navodno ima i ponude od strane Nogometnog saveza Sjedinjenih Američkih Država, kao i ponude za određene pozicije u FIFA-i.

Pored Wengera, sa preuzimanjem klupe ‘kraljevskog’ kluba povezuju se još i Antonio Conte, te Mauricio Pochettino. Ipak, po svemu sudeći, od dolaska Contea neće biti ništa, s obzirom da Perez nije spreman ispuniti zahtjev talijanskog stručnjaka, koji je navodno kao uslov za dolazak zatražio dovođenje novog centralnog defanzivca, te novog napadača u predstojećem zimskom prelaznom roku. S druge strane, i dolazak Mauricija Pochettina teško da će se ostvariti, s obzirom da bi Tottenham Hotspur za njega zahtijevao nevjerovatnu odštetu, a pojedini engleski mediji su pisali kako je riječ o cifri većoj od 20 miliona eura.

bet365 nudi koeficijent od čak 15.00 da će sljedeći trener Real Madrida biti upravo Arsene Wenger, a ponudu iskoristite klikom na sliku ispod!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!