NaslovnicaVijestiArsene Wenger uporedio Lacazettea sa legendarnim napadačem Arsenala

Arsene Wenger uporedio Lacazettea sa legendarnim napadačem Arsenala

Trener Arsenala Arsene Wenger uporedio je novo pojačanje svog tima Alexandrea Lacazettea sa legendarnim napadačem ‘Topnika’ Ianom Wrightom, izjavivši da njih dvojica imaju dosta sličnosti, iako su se vremena promijenila.

Wenger uporedio Lacazettea sa legendarnim napadačem

Francuz je u klub stigao ovog ljeta iz Lyona za nevjerovatnih 53 miliona eura. Ukupno je od tada šest puta nastupio u Premier ligi, od čega je u samo jednoj utakmici odigrao svih 90 minuta, te je postigao četiri gola.

“Postoje sličnosti”, rekao je francuski stručnjak, te nastavio: “Možda je Lacazette malo manje agresivan nego Ian Wright, ali nadamo se da će postati agresivniji, jer u Engleskoj morate biti takvi. Za neagresivne napadače je teško jer često budu faulirani.”

“On dobro razmišlja i sveukupno mislim da igra dobro. Uvijek je tu da završi akciju sa svojim zanimljivim potezima.”

Saznajte bitne informacije prvi!

“Rekao bih da su defanzivci danas brži nego u vrijeme kada je Wright igrao. Također se povećao i broj defanzivaca, jer se danas svi brzo vraćaju u obranu. Ono što se nije promijenilo je trenutak kada napadač mora odabrati pravu odluku u zavisnosti od situacije u kojoje se nalazi.”

[su_live_koeficijenti]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!