NaslovnicaVijestiArteta: Ne bih bio ovdje da nije bilo jednog čovjeka

Arteta: Ne bih bio ovdje da nije bilo jednog čovjeka

Novi trener Arsenala, Mikel Arteta, izjavio je kako je srećan što je dobio priliku da vodi ovaj klub, te da ne bi bio tu gdje jeste da jedan čovjek nije vjerovao u njega.

Arteta je na početku prve konferencije za medije kratko rekao: “Vratio sam se kući”.

“Izuzetno sam srećan i ponosan što mi je pružena ova prilika za koju se pripremam već nekoliko godina. Znam šta ovaj klub zaslužuje i spreman sam za izazov. Nestrpljivo čekam da počnem da radim sa igračima. Za mene je ovo uvijek bio san. Uvijek sam govorio da se nadam da ću se jednog dana vratiti ovdje kada budem spreman. Ne bih prihvatio ponudu da ne mislim da sam spreman”, dodao je Arteta.

Arteta zna šta su prioriteti.

“Promjena energije. Bio sam ovdje prošle sedmice sa Manchester Cityjem i bio sam malo razočaran onim što sam vidio. Želim da svi u klubu imaju istu ideju, moramo da izgradimo tu kulturu, ostalo će doći. Moj posao je da ubijedim sve da je ovo ono za šta živimo. Ako žele da budu dio ove organizacije svi će morati da poštuju neke stvari. Potrebni su nam i navijači. Moramo da ih animiramo, da prenesemo naše ponašanje i na njih. To je jedini način na koji će nam uzvratiti i na koji ćemo osjetiti povezanost”, kaže novi menadžer Gunnersa.

Upitan da li mu se čini da je Arsenal izgubio identitet, Arteta je odgovorio pozitivno:

“Tako mi izgleda kada gledam sa strane. Volio bih da razumijem zašto je to tako i da što prije promijenim neke stvari kod igrača, zaposlenih i svih ostalih”.

Arteta je imao dobrog učitelja.

“Naučio sam da moraš da budeš nemilosrdan, doslijedan i spreman da svakog dana radiš na pobjedničkom mentalitetu. Svaki dan je važan, svaki potez je bitan. Guardiolin odnos prema poslu je sjajan. Smatram da je tajna u tome da stručni štab i ekipa budu uvjereni u ono što rade i da imaju jasan cilj”, rekao je Arteta koji je navijačima poručio da potpuno razumije njihovu zabrinutost.

“Jedino što mogu da kažem je da razumijem njihovu zabrinutost, ali pokušaću da ih ubijedim da će sve biti u redu. Daću svaku kap krvi za ovaj klub i za to da ga učinim boljim”, dodao je on.

“Jedan čovjek je vjerovao u mene. To je Arsene Wenger. Ne bih nikada sjedio ovdje da nije bilo njegove vizije da me dovede. Imam ideje koje želim da zadržim za sebe, znaću na čemu smo kada vidim kako se svi ponašaju i reaguju. Želim da radim stvari na svoj način i da ubijedim ostale da je taj način ispravan. Želim da se ljudi osjećaju prijatno kada pred njih stavim određene zahtjeve. Želim da svi pokažu strast i energiju u ovom klubu. Oni koji to ne budu mogli da ispune nisu za ovaj klub. Za početak moram da razumijem kako se osjećaju, šta je to što nedostaje. Ako u tome uspijem onda mogu da pomognem i da steknem njihovo povjerenje”, poručio je Arteta.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!