NaslovnicaVijestiArturo Vidal otkrio šta je rekao Kimmichu u finalu Kupa konfederacija

Arturo Vidal otkrio šta je rekao Kimmichu u finalu Kupa konfederacija

Reprezentativac Čilea Arturo Vidal otkrio je da je u finalu Kupa konfederacija protiv Njemačke svom suigraču iz Bayern Munchena Joshui Kimmichu rekao da priča manje, a igra više.

Vidal otkrio šta je rekao Kimmichu u finalu

Iako su njih dvojica kolege na klupskom nivou, sinoć su se našli na suprotnim stranama u finalu takmičenja, te je došlo do sukoba u jednog trenutku.

Vidal je za njemački BILD rekao: “To je bila pristojna borba, atmosfera se zagrijala. Imali smo nešto da razjasnimo. Nismo se vidjeli nakon utakmice, ali ćemo se vidjeti za 20 dana.”

“Rekao sam mu samo da priča manje, a igra više. Međutim, to je u redu, još uvijek smo prijatelji, te neće biti problema kada se vratimo klupskim obavezama.”

“Sukobili smo se malo, nisam mu ništa rekao, za razliku od njega, ali nije me briga, ovakve stvari se događaju na terenu.”

Ipak, sinoć je trofej osvojio Kimmich, čija Njemačka je slavila rezultatom 1-0 nakon gola Larsa Stindla iz 20. minute utakmice.

I Kimmich i Vidal iza sebe imaju odličnu sezonu u kojoj su u dresu bavarskog kluba osvojili Bundesligu, a ove sezone će, pored pokušaja osvajanja iste ponovo, pokušati osvojiti i Ligu prvaka.

Vidal je prošle sezone u ligi imao tačnost dodavanja od čak 88%, te je kreirao ukupno 25 prilika, dok je Kimmich, koji je kroz cijelu sezonu igrao na par pozicija kreirao ukupno 31 priliku za sebe i svoje suigrače.

[su_bonus]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!