NaslovnicaVijestiAthletic Bilbao postavio novu otkupnu klauzulu u Laporteovom ugovoru

Athletic Bilbao postavio novu otkupnu klauzulu u Laporteovom ugovoru

Aymeric Laporte je potpisao novi ugovor sa Athletic Bilbaom, koji ga sa baskijskim klubom povezuje do 2020. godine.

Athletic Bilbao postavio novu otkupnu klauzulu u Laporteovom ugovoru

Francuski defanzivac je bio najavljivan kao novo pojačanje Manchester Cityja ovog ljeta, te da je velika želja novog trenera Pepa Guardiole, izvijestio je The Guardian, ali je ipak odlučio produžiti vjernost svom trentunom klubu.

Ono što je posebno zanimljivo u novom ugovoru je i nova otkupna klauzula. Svaki klub koji želi dovesti ovog 22-godišnjaka, morat će za njega izdvojiti čak 65 miliona eura – ukoliko ga žele dovesti do 2018. godine, a cifra će porasti još 5 miliona eura u sljedeće dvije godine nakon toga.

Laporte se smatra jednim od najboljih mladih defanzivaca u pet najjačih europskih liga, a iz Athletica su se potrudili i osigurali njegov ugovor, te je gotovo sigurno da ga neće olako pustiti da ode iz kluba.

Sezona za Laportea je završila vrlo loše, jer je pretrpio tešku povredu protiv Škotske igrajući za Francusku U21 selekciju. Ta povreda mu je onemogućila da nastupi za svoju državu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Ostaje da vidimo da li će Manchester City krenuti po ovog talentovanog igrača, iako španjolski list SPORT piše da su se Građani okrenuli novoj opciji, defanzivcu Evertona Johnu Stonesu.

[su_betathome5besplatno]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!