NaslovnicaVijestiAtletico se pojačava, igrač Chelseaja na meti Simeonea

Atletico se pojačava, igrač Chelseaja na meti Simeonea

Antoine Griezmann će napustiti Atletico Madrid i ostaviti veliku “rupu” u igračkom kadru tima Diega Simeonea, ali u klubu sa Wanda Metropolitana već razmatraju pojačanja, a igrač Chelseaja je među prvima na listi želja.

Atletico će naredne sezone ostati bez Antoinea Griezmanna koji je objelodanio da želi da napusti “Jorgandžije”, a taj madridski klub ne sjedi skrštenih ruku i već razmišlja o novim pojačanjima.

Atletico tokom ljeta ne gubi samo Antoinea Griezmanna već i dvojicu lijevih bekova. Lucas Hernandez prelazi za veliki novac u Bayern iz Minhena dok veteran Filipe Luis odlazi kao slobodan igrač. Zato je prvi na meti trenera Diega Simeonea španjolski lijevi bek koji trenutno igra za Chelsea Marcos Alonso.

Problem za Atletico će biti što Alonso ima ugovor sa Chelseajem do 2023. godine, a sa druge strane također londonski klub neće biti voljan da prodaje Španjolca jer je moguće da će imati zabranu transfera tokom ljeta.

Atletico razmišlja i o zamjeni za Griezmanna pa bi tako novi “Jorgandžija” mogao da postane Joao Felix. Mladi Portugalac igra trenutno za Benficu, a transfer bi mogao da košta blizu 100 miliona eura. Madriđani će i ovdje imati problem jer Felixa također žele i mnogi drugi veliki klubovi Evrope poput Juventusa. Ovaj 19-godišnji nogometaš je ove sezone dao 19 golova za lisabonske “Orlove”.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!