NaslovnicaVijestiAxel Witsel objasnio zašto se odlučio za odlazak u kinesku Superligu

Axel Witsel objasnio zašto se odlučio za odlazak u kinesku Superligu

Veznjak Zenit St. Petersburga Axel Witsel otkrio je da mu je bilo teško odbiti ponudu kluba iz kineske Superlige početkom mjeseca.

Axel Witsel objasnio zašto se odlučio za odlazak u kinesku

Belgijski reprezentativac je velika meta Juventusa, te se očekivao njegov prelazak u ‘Staru damu’, ali od toga izgleda neće biti ništa ove zime, jer je igrač prihvatio ponudu kineskog Tianjin Quanjiana.

Witsel je u izjavi za Tuttosport potvrdio ove navode izjavivši: “Bio je to vrlo težak izbor, na jednoj strani je bio vrhunski klub poput Juventusa, a na drugoj je bila ponuda koju nisam mogao odbiti zbog svoje porodice.”

“Bianconeri su bili uporni u tome da me dovedu i zahvalan sam im na tome. Uvijek ću biti Juventusov navijač i nadam se da će osvojiti Ligu prvaka. U budućnosti tko zna, možda nam se putevi mimoiđu.”

Witsel će potpisati četverogodišnji ugovor sa Tianjinom, koji predvodi legendarni Fabio Cannavaro, te će zarađivati čak 18 miliona eura godišnje.

Belgijski reprezentativac je tako još jedno veliko ime u nizu koje je otišlo u Kinu, samo nekoliko dana nakon što su istu stvar uradili Oscar i Carlos Tevez.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!