NaslovnicaVijestiAymeric Laporte otkrio da li bi prešao u redove Barcelone

Aymeric Laporte otkrio da li bi prešao u redove Barcelone

Defanzivac Athletic Bilbaa Aymeric Laporte izjavio je da bi odbio ponudu prvaka Španjolske ukoliko bi klub bio zainteresovan za njegove usluge.

laporte

Laporte je debitovao za baskijski klub sa 18 godina 2012. godine i već je duže vrijeme povezivan sa odlaskom sa San Mamesa nakon što je postao član prve postave u sezoni 2013/14. Među najozbiljnijim kandidatima za transfer ovog 21-godišnjaka navode se Manchester United i Barcelona.

Međutim, Laporte, koji je sposoban igrati više pozicija na terenu, tvrdi da nema namjeru preći na Camp Nouu, te se nada da će ostati u Athletic Bilbau sve dok ga klub bude htio zadržati.

“Barca je jedan od najboljih klubova na svijetu, ali ja bi ih odbio. Nisu me još kontaktirali, ni ove sezone, ni prošle”, rekao je defanzivac za Telefoot.

“Imam još dosta da igram u Bilbau, ostat ću ovdje sve dok me budu htjeli zadržati.”

Laporte još uvijek nije upisao nijedan nastup za reprezentaciju Francuske, ali se nada da će njegovi nastupi zapasti za oko izborniku Dideru Deschampsu i da će ga pozvati za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava ovog ljeta u njegovoj domovini.

“Postoji samo jedna stvar koja mi je bitno, a to je Francuska reprezentacija. Moj cilj je igrati na Europskom prvenstvu ove godine sa Francuskom.”

Laporte je ove sezone u dresu Athletic Bilbaa odigrao ukupno 30 utakmica u svim takmičenjima, te pritom postigao 5 golova i upisao jednu asistenciju.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!