NaslovnicaVijestiAzpilicueta brani Moratu: Nije lako naslijediti Villu i Torresa

Azpilicueta brani Moratu: Nije lako naslijediti Villu i Torresa

Napadač reprezentacije Španjolske i Juventusa Alvaro Morata našao se na meti kritika španjolske javnosti nakon nekih velikih promašaja na utakmicama Eura, ali je njegov suigrač iz nacionalnog tima Cesar Azpilicueta pozvao sve da imaju više razumijevanja prema napadaču Juventusa.

“Mi nogometaši stalno živimo sa negativnošću. Trebalo bi da stanemo na pet sekundi i da razmislimo kako bi bilo da smo na mjestu te osobe koju pljujemo. Da li biste željeli da neko to govori vama? Znamo da smo kao nogometaši podložni kritikama i da je to sastavni dio sporta. Računamo na to da će nas štampa i navijači kritikovati ako budemo odigrali loše”, izjavio je Cesar Azpilicueta i potom dodao:

“Međutim, postoji tanka granica koju treba uzeti u obzir. U Engleskoj smo se protiv toga borili bojkotom društvenih mreža, ali to je tek početak. Alvaro je pokazao da zna kako treba da se uhvati u koštac sa izazovima. On je svakog dana sve zreliji, ali nije lako naslijediti Davida Villu i Fernanda Torresa. On ima samopozudanje.“, dodao je defanzivac Chelseaeja.

Morata (28) je za reprezentaciju Španjolske, za koju je debitovao 2014. godine, odigrao 44 utakmice i postigao 21 gol.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!