NaslovnicaVijestiBarca odgovorila Messiju nakon sastanka uprave kluba!

Barca odgovorila Messiju nakon sastanka uprave kluba!

Završen je sastana upravnog odbora kluba na Camp Nou, nakon kojeg su neki članovi podnijeli ostavku, dok drugi predlažu opoziv Josepa Bartomeua sa mjesta predsjednika kluba. Klub je elektronskim putem poslao odgovor Lionelu Messiju na zahtjev da ode iz Barcelone kao slobodan igrač.

Messi je putem faksa obavijestio čelnike Barce kako želi da napusti klub, te izazvao tektonski potres na Camp Nou. Naravno, momentalno su se upalile crvene lampice, sazvan je hitan sastanak upravnog odbora kluba, dok su se očajni navijači počeli okupljati oko stadiona.

Argentinac je imao klauzulu u ugovoru prema kojoj je do 31. svibnja mogao otići kao slobodan igrač. Međutim, u međuvremenu se dosta toga izdešavalo, Barca je ispustila prvo mjesto i naslov prvaka u La Ligi, dok su u četvrtfinalu Lige prvaka doživjeli sramotan debakl od Bayerna (2:8). Ipak, ugovor je automatski produžen na još jednu sezonu, uz odštetnu klauzulu koja iznosi čak 700 miliona eura.

Naravno, to je iznos koji niti jedan klub na svijetu ne može da plati, zbog čega Messi insistira da ode kao slobodan igrač, a navodno je i novom treneru Ronaldu Koemanu rekao kako je bliži odlasku nego ostanku. Štaviše, nije mu se svidio stav nizozemskog stručnjaka koji je rekao da kod njega neće imati povlastice, te da će se morati podrediti ekipi. Osim toga, nije mu se svidjela ni odluka da “precrta” njegovog velikog prijatelja Luisa Suareza.

Barcelona je poslala odgovor Messiju u kojem mu je poručila da želi da završi karijeru u dresu Blaugrane, te ga podsjetila na važeči ugovor, uz napomenu da može otići jedino uz odštetnu klauzulu.

Najnovije vijesti govore kako je predsjednik Barcelone Josep Bartomeu podnio ostavku, dok glavni urednik Marce javlja kako je Messi već napustio Barcelonu.

 

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!