NaslovnicaVijestiBarca poražena od Valencije, Setien nema objašnjenje

Barca poražena od Valencije, Setien nema objašnjenje

U drugoj prvenstvenoj utakmici, a ukupno trećoj pod vođstvom novog trenera, Barca je kapitulirala protiv Valencije, u prvom ozbiljnijem testu Quiqea Setiena.

Barca poražena od Valencije

Barca izgubila od Valensije na Mestalli, u 21. kolu La Lige, rezultatom 2:0. Alba je postigao autogol u 48. minutu, da bi Maxi Gomez potvrdio trijumf domaćih u 77. minutu.

Poraz gostiju je mogao da bude i ubjedljiviji da su “Šišmiši” iskoristili jedanaesterac u prvom poluvremenu, a Setien nije uspio da pronađe prave riječi za izuzetno blijedu partiju svog tima.

“Jednostavno neke stvari ne mogu da objasnim. Moramo da prihvatimo realnost, iako nam se ona ne dopada. Nadigrali su nas”, rekao je 61-godšnji strateg.

Prvak Španjolske je ponovo dominirao u posjedu, na čemu Setien insistira, imao je 74% vremena loptu u svojim nogama, ali bez izgledne šanse.

“Imali smo mnogo pasova koji nisu imali smisao i poentu. Moramo da popravimo mnoge stvari. Uopšte nismo igrali dobro. Igrači mogu da razumiju šta treba da rade, kad im se nacrta na tabli, ali na terenu je nešto drugo. Svojom igrom smo pomogli Valenciji”, zaključio je Španjolac.

Barcelona ostaje lider La Lige sa 43 boda, koliko ima i Real, ali uz utakmicu više u odnosu na najvećeg rivala. “Kraljevski klub” će sutra na gostovanju Valladolidu imati priliku da preuzme prvo mjesto. U sljedećem kolu Blaugrana čeka Levante na Camp Nou.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!