NaslovnicaVijestiBARCELONA POSLALA JASNU PORUKU UNITEDU: Platite toliko za Umtitija i vaš je!

BARCELONA POSLALA JASNU PORUKU UNITEDU: Platite toliko za Umtitija i vaš je!

Kako pišu engleski i španjolski mediji, čelnici Barcelone su spremni prodati jednu od najvećih zvijezda tima, defanzivca Samuela Umtitija ukoliko dobiju ponudu od 50 miliona eura za njega.

Manchester United želi Umtitija

Manchester United već nekoliko dana pregovara sa predstavnicima katalonskog giganta oko mogućeg dovođenja francuskog reprezentativca, koji je propustio veliki broj utakmica prošle sezone zbog povrede, te izgubio mjesto u početnih jedanaest.

Novine Sport tvrde kako su ga u Barci odlučili pustiti, ali ne za manje od 50 miliona eura. Razlog zbog kojeg su ‘Crveni vragovi’ usmjerili pažnju na Umtitija je taj što Leicester City traži čak 80 miliona eura za njihovu prvu metu kada je u pitanju pozicija centralnog defanzivca, a riječ je o Harryju Maguireu.

Pored njih, interes za Maguirea pokazuju i njihove komšije Manchester City, te čelnici kluba smatraju kako bi Umtiti mogao biti bolja opcija od Engleza. U Barci su također razočarani zbog načina na koji su Umtiti i njegov agent vodili pregovore oko produženja ugovora, kao i zbog činjenice da je defanzivac podržao odluku Griezmanna o ostanku u Atletico Madridu prošle godine.

Što se tiče samog Umtitija, on je izrazio želju za ostankom, ali u klubu još uvijek razmišljaju o njegovoj prodaji. Pored Uniteda, interes za njega pokazuje i prvak Italije Juventus. Međutim, niti jedan od ova dva kluba još uvijek nije poslao službenu ponudu, te nam ostaje da vidimo što će se dogoditi u naredna dva mjeseca.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!