NaslovnicaVijestiBARCELONA PREKIDA TRADICIJU: Otkriveno koliku će platu imati Frenkie de Jong!

BARCELONA PREKIDA TRADICIJU: Otkriveno koliku će platu imati Frenkie de Jong!

Aktivnosti Barcelone u dosadašnjem dijelu zimskog prelaznog roka iznenadile su cijelu nogometnu javnost. Nakon što su se dugo vremena povezivali sa dovođenjem veznjaka Paris Saint-Germaina Adriena Rabiota, katalonski gigant je u svoje redove doveo pomalo zaboravljenog Kevin-Princea Boatenga iz Sassuola.

De Jong dolazi u Barcelonu

Reprezentativac Gane je stigao na posudbu do kraja sezone, uz opciju otkupa ugovora za osam miliona eura tokom trajanja posudbe. Jedan od glavnih razloga zbog kojih je stigao upravo on je njegova svestranost, odnosno mogućnost igranja i u napadu, gdje bi bio zamjena Luisu Suarezu, te u veznom redu.

Međutim, on zasigurno nije dugoročno rješenje za španjolskog prvaka, koji već neko vrijeme pregovara sa Ajaxom oko mogućeg transfera jednog od najvećih nizozemskih talenata Frenkieja de Jonga, koji je na radaru brojnih europskih velikana. Sinoć su neki katalonski mediji objavili informaciju kako je dogovor konačno postignut nakon što su čelnici kluba odlučili prekinuti tradiciju ponudivši nevjerovatnu platu mladom veznjaku.

Naime, De Jong je navodno prihvatio ponudu od čak deset miliona eura godišnje, plus dodatnih šest miliona eura u bonusima, dok je Ajax pristao na ponudu od preko 70 miliona eura. U slučaju da je ovo zaista istina, 21-godišnjak bi tako postao jedan od najplaćenijih igrača na Camp Nouu, te vjerovatno i najmlađi igrač u povijesti kojem je ponuđen takav ugovor. Ne računajući bonuse, on bi tako zarađivao oko 200,000 eura tjedno, što je u rangu plata zvijezda kao što su Gerard Pique, Sergio Busquets i Philippe Coutinho.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!