NaslovnicaVijestiBarcelona - Real Madrid: Ovo su očekivane postave za El Clasico

Barcelona – Real Madrid: Ovo su očekivane postave za El Clasico

Barcelona i Real Madrid sutra će na Camp Nou odigrati odloženu utakmicu 10. kola španjolske La Lige, pošto je duel zakazan za 26. oktobar odgođen zbog nereda u Kataloniji.

Dugo iščekivani El Clasico veliki rivali dočekuju izjednačeni na tabeli, sa po 35 bodova nakon 16 odigranih kola, nakon što su i jedni i drugi remizirali na gostovanjima za vikend (Sociedad – Barcelona 2:2, Valencia – Real 1:1).

Što se tiče sastava Barcelone tu ne bi trebalo da bude iznenađenja. Van stroja su ozlijeđeni Ousmane Dembele i Arthur Melo, te Valverde nema drugih problema sa sastavom.

Na golu je neprikosnoven Marc-Andre ter Stegen, posljednju liniju čine Sergi Roberto, Pique i Jordi Alba. U veznom redu se takođe ne očekuju promjene. Frenkie de Jong će odigrati svoj prvi El Clasico, Ivan Rakitić se ustalio u prvih 11 nakon što je prvih nekoliko mjeseci u sezoni bio uglavnom u drugom planu. Griezmann je napokon počeo da pruža partije u skladu s očekivanjima, te će činiti napadački trojac sa Messijem i Suarezom.

Najveći hendikep za Real Madrid je svakako izostanak najvećeg ljetošnjeg pojačanja Edena Hazarda, a Zidane neće moći računati ni na Lucasa Vasqueza, Jamesa Rodrigueza, Marcela i Marca Asensija, dok se u sastav vraća Ferland Mendy nakon odslužene suspenzije, i trebalo bi da zauzme mjesto uz lijevu aut liniju, gdje ga je mijenjao Nacho.

Luka Modrić bi susret mogao početi sa klupe, a za dva mjesta u napadu, pored sigurnog Karima Benzeme, u konkurenciji su Isco, Bale, Rodrygo i Vinicius Junior.

Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitić, de Jong – Griezmann, Messi, Suarez

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Casemiro, Kroos, Valverde – Isco, Bale, Benzema

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!